Ezért veszélyesek az alakformáló fehérneműk

Lehet, hogy úgy gondolod, megéri lecsalni azt a pár centit, pedig komoly veszélyei lehetnek, ha gyakran hordasz túl szoros ruhaneműket.

Emésztési problémák

Egészségügyi szakemberek arra figyelmeztetnek, hogy a túl szoros ruhadarabok komoly egészségügyi problémákhoz vezethetnek. Általában ezeknek a fehérneműknek a szegélye a gyomor, a köldök és a szegycsont között helyezkedik el, emiatt komoly nyomás nehezedik erre a tájékra. Ez könnyen gyomorégést és/vagy refluxot okozhat, mivel a gumírozás felfelé nyomja a gyomrot. Ráadásul a túlsúlyos nők még nagyobb veszélynek vannak kitéve, mivel a testüket borító zsír már így is összébb nyomja a gyomrukat.

A túl szoros alsóneműk a has alsó részeit is elszorítják, így a beleket is összenyomják. Emiatt puffadást, hasfájást, továbbá emésztési problémákat okozhatnak, mivel a beleknek nincs elég „helyük”, hogy ellássák a szükséges feladataikat.

Getty

Tunyulnak az izmok

Egy jó alakformáló fehérnemű, csakúgy, mint egy fűző, remek tartást adhat. Hosszútávon viszont ennek komoly következményei lehetnek, ugyanis ellustulhatnak a hát izmai, emiatt rosszabb lesz a tartásunk, és akár komoly hátfájdalmaink is lehetnek. Sőt - mint azt Robert Shanks, londoni gerincspecialista kifejti - a szoros ruhák előbb-utóbb mozgási nehézségeket is okozhatnak, mert megakadályozzák a csigolyák közötti, „olajozó” hatású folyadék szabad áramlását.

A véráramra sincs jó hatással

Ezek a fehérneműk megnehezítik a megfelelő véráramlást is. Az alsó végtagokban lelassulhat a keringés, emiatt visszerek, de akár trombózis is kialakulhat. Továbbá feldagadhatnak a bokák illetve a lábszár, ami igen fájdalmas is lehet.  

Ezeket olvastad már?

Forrásunk volt.

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...