Ezért veszélyesek az alakformáló fehérneműk

Lehet, hogy úgy gondolod, megéri lecsalni azt a pár centit, pedig komoly veszélyei lehetnek, ha gyakran hordasz túl szoros ruhaneműket.

Emésztési problémák

Egészségügyi szakemberek arra figyelmeztetnek, hogy a túl szoros ruhadarabok komoly egészségügyi problémákhoz vezethetnek. Általában ezeknek a fehérneműknek a szegélye a gyomor, a köldök és a szegycsont között helyezkedik el, emiatt komoly nyomás nehezedik erre a tájékra. Ez könnyen gyomorégést és/vagy refluxot okozhat, mivel a gumírozás felfelé nyomja a gyomrot. Ráadásul a túlsúlyos nők még nagyobb veszélynek vannak kitéve, mivel a testüket borító zsír már így is összébb nyomja a gyomrukat.

A túl szoros alsóneműk a has alsó részeit is elszorítják, így a beleket is összenyomják. Emiatt puffadást, hasfájást, továbbá emésztési problémákat okozhatnak, mivel a beleknek nincs elég „helyük”, hogy ellássák a szükséges feladataikat.

Getty

Tunyulnak az izmok

Egy jó alakformáló fehérnemű, csakúgy, mint egy fűző, remek tartást adhat. Hosszútávon viszont ennek komoly következményei lehetnek, ugyanis ellustulhatnak a hát izmai, emiatt rosszabb lesz a tartásunk, és akár komoly hátfájdalmaink is lehetnek. Sőt - mint azt Robert Shanks, londoni gerincspecialista kifejti - a szoros ruhák előbb-utóbb mozgási nehézségeket is okozhatnak, mert megakadályozzák a csigolyák közötti, „olajozó” hatású folyadék szabad áramlását.

A véráramra sincs jó hatással

Ezek a fehérneműk megnehezítik a megfelelő véráramlást is. Az alsó végtagokban lelassulhat a keringés, emiatt visszerek, de akár trombózis is kialakulhat. Továbbá feldagadhatnak a bokák illetve a lábszár, ami igen fájdalmas is lehet.  

Ezeket olvastad már?

Forrásunk volt.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Sütés-főzés kockázatok nélkül – így lehet füstmentes az ünnep

Hoppá, ez odaégett! Ugye veled is előfordult már hasonló az ünnepi kapkodásban? Nem vagy egyedül – az ünnepek során a sietség ugyanúgy rossz tanácsadó lehet, mint a rutin. Mindegy, hogy a gyakorlatlanság, a túlzott magabiztosság vagy egy rosszul értelmezett régi recept miatt sütöd túl kissé az ételt, az eredmény ugyanaz: nem lesz olyan egészséges, mint amilyen lehetne. Állj meg egy pillanatra még az ünnepek előtt, és gondold végig, mit tehetsz, hogy ne csak ízletesek, de táplálóak is legyenek az ünnepi finomságok.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Téli feltöltődés a büki termálvíz erejével

Képzeljük el a pillanatot, mikor a szobából vagy akár a medencéből szemléljük a szállingózó hópelyheket, és lelkünket a megnyugvás szelleme járja át. Az év legzordabb, mégis csodás időszakában megérdemlünk egy kis kényeztetést, finom falatokat, lágy illatokat és stresszoldó kezeléseket.

Legújabb receptek

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Céklacarpaccio

Húsmentes carpaccio céklával. A hajszálvékony céklaszeleteket csodálatosan tálalhatjuk mandulaszósszal, zöldsalátával, csírával, magokkal, bogyós gyümölcsökkel, akár ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...