Ezért vagy hisztérika, ha nagyon éhes vagy

Te is kicsit ingerültebb vagy, ha éhes vagy? Nyugi, ezzel semmi baj nincsen, és ezt már a tudomány is bebizonyította.

Ha veled is előfordult már, hogy csak mert éhes voltál, kicsit csúnyábban szóltál vissza egy kollégádnak vagy egy családtagodnak, akkor jobb, ha figyelmesen olvasod el az alábbi sorokat. Ez a jelenség ugyanis annyira sokakat érint, hogy már neve is van, méghozzá a „hangry” (ami a hungry + angry, azaz az angol éhes + mérges szavak összevonása) és komolyan foglalkoznak vele a kutatók.

Jennifer MacCormack orvostanhallgató egy kutatással is bebizonyította, hogy ez a teljesen normális. Persze ez nem jelenti azt, hogy mindenki szörnyeteggé válik, ha korog a gyomra. Az eredményei szerint az öntudat és a kontextus van hatással az ilyen viselkedésre, hiszen attól is függ, mennyire akadsz ki, hogy éppen kivel vagy és hol.

„Az ilyen fajta kirohanások azt jelzik, hogy foglalkoznod kell a testeddel, figyelned kell a jelekre, amiket nem szabad csak úgy elhessegetni. Azért is fontos, hogy ne hagyjuk figyelmen kívül az ilyesfajta reakcióinkat, mert ezek hatással lehetnek a mentális egészségünkre és a mindennapi életünkre is” – állítja az orvostanhallgató.

Ahogy lecsökken a vércukorszint, nehezebben koncentrálunk és dolgozunk, meg persze nehezebben viseljük el a körülöttünk élőket. Viszont figyeljünk ilyenkor oda, hogy ne cukros kajához nyúljunk, mert az hamar kiürül a szervezetből, és azonnal visszatérhetünk az ideges állapotba. Együnk inkább valamilyen gyümölcsöt, fehérjét vagy egy laktató szendvicset!

Cubano szendvics

A séf című filmből sokaknak ismerős lehet ez a kubai szendvics. Ennek most egy kicsit (de tényleg csak kicsit) egyszerűsített változatát készítettem el, ami tökéletes választás lehet ...

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!

Ezeket olvastad már?

Forrásunk volt.

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...