Ezért tűnik el teljesen a szabadföldi paradicsom

Nagyon szomorú a paradicsom és a paprika sorsa jelenleg hazánkban - alig van termény, nincs ember, aki leszedné, így szabadföldi zöldségekhez nem is nagyon juthatunk hozzá.

Ledó Ferenc, a Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács elnöke az InfoRádióban adott interjút, ami során a magyar paradicsom és paprika problémáját taglalta. Elmondta, hogy az első félévben a paradicsom maradt a tavalyi árszint környékén, (kivéve a koktélparadicsom, ami már ekkor is drágult), az áremelkedés viszont ezután intenzívvé vált - mind a paradicsom, mind a paprika terén. Utóbbinál 20-25 %-ot növekedtek az árak, a valódi probléma pedig az, hogy

...az étkezési paprikának 80-85%-a, a paradicsomnak pedig 90-95%-a üvegházból származik, annak ellenére, hogy a házi kertekben és a piacokon még jelen van a szabadföldi, azonban az áruházakba ez már sajnos sosem jut el.

Receptajánló:

Ezért több az üvegházi

Az üvegházi termény térhódításának oka pedig az elmúlt hónapok kedvezőtlen időjárása mellett az, hogy a földeken tapasztalható sajnálatos munkaerőhiány miatt kisebb területen tudtak csak paradicsomot termeszteni.

Egyszerűen nincs, aki leszedje a zöldséget.

További cikkeinkből:

Ezeket olvastad már?

Via

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Klasszikus orosz blini

A blini nem egyszerű palacsinta: kelt tésztájának és a hajdinalisztnek köszönhetően karakteres, mégis könnyű fogás. Ünnepi reggelinek, vendégvárónak vagy akár elegáns előételnek ...

Cantuccini hagyományosan

Az egyik legtradicionálisabb olasz kekszféle a cantuccini, ez a kétszersült sütemény, ami sokáig eláll és desszertborba vagy forró kakaóba/kávéba mártogatva esik a legjobban. Mint a ...

Címlapról ajánljuk

40 éves lett az IKEA legendás húsgolyója, mi pedig kimentünk...

Aki életében járt már IKEA áruházban, minden bizonnyal kóstolta a legendás húsgolyójukat is, sőt, elképzelhetőnek tartom, hogy otthonra is vásárolt belőle. Azt azonban kevesen tudják, kinek köszönhetjük ezt a mára ikonikussá vált fogást, hogy mit testesít meg a tányérra halmozott golyó, szósz, borsó, krumplipüré és áfonyalekvár, vagy hogy mennyi idő és milyen sok munka szükséges ahhoz, hogy az IKEA éttermeiben új étel kerülhessen a vásárlók tányérjára. Az IKEA Magyarország jóvoltából egy háromnapos sajtóúton kaptunk választ ezekre a kérdésekre.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...