A hűtő belsejében más hőmérséklet van a különböző polcokon, így az éttermek konyháin a következő módszert alkalmazzák: azokat az ételeket, amiket nem kell főzni, a legfelső polcra helyezik, az alsóbb polcokra pedig aszerint kerülnek az alapanyagok, hogy melyiket, milyen hőmérsékleten kell megfőzni. Ez alapján a legalsó polcon kapnak helyet például a nyers húsok.
Tuti módszerek a rendszerezésre:
1. Legfelső polc: maradék főtt ételek, italok, főzés nélkül ehető ételek, mint például joghurt, sajt, felvágottak.
2. Alsóbb polcok: nyers hozzávalók a főzéshez.
3. Ajtó: Az ajtó a hűtő legmelegebb része, úgyhogy a profik csak a fűszereket és szószokat javasolják ide. Tejet, tojást, amik leggyakrabban az ajtóba kerülnek, nem itt kellene tárolni, hanem polcon, hiszen a meleg nem tesz jót tejtermékeknek és a friss tejnek sem.
4. Alsó tárolók: a legjobb megoldás, ha a húsokat egy külön műanyag dobozban tároljuk, elhatárolva a hűtő többi részétől. Azt is megtehetjük, hogy az egyik tárolórekeszt szánjuk a húsnak, és nem polcra tesszük, a másik rekeszben pedig csak zöldségeket, gyümölcsöket tartunk, így a keresztszennyeződésektől sem kell tartanunk.
Ezeket olvastad már?
Ha megnézed ezeket a profi rendrakókat, rögtön neked is rendszerezni...
A konyha tipikusan az a hely, ahol gyakorlatilag egy szempillantás alatt eluralkodik az őskáosz. Ha mi nem is, de a következő oldalak segíthetnek úrrá lenni az állapoton!
Németh OrsiRendszerezés mesterfokon: neked volt valaha ennyire rendezett a hűtőd?
Sokunknak valószínűleg csak álom marad a mindennapokban, de azért érdemes egy pillantást vetni erre a tökéletesen kihasznált és elrendezett hűtőre.
Németh Orsi9 praktikus konyha, ami nemcsak trendi, de enni lehet benne
Mit ér egy minden trendet kielégítő konyha, ha nincs benne semmi funkcionalitás? A következő konyhák szerencsére nem ilyenek!
Németh OrsiMutatunk 7 dolgot, amit soha nem szabad a mosogatóba önteni...
Főzés vagy takarítás során rengeteg olyan folyékony anyag keletkezik, amelytől munka után gyorsan szeretnénk megszabadulni. Öntsük a lefolyóba? Valószínűleg nem jó ötlet!
Masszi- Rigó Csillavia The Kitchn