Ezért ne szárítsd SOHA törölközővel a hajad

Sajnos úgy tűnik, ezzel is komoly károkat okozhatsz a hajadnak, de  van rá megoldás.

Hajmosás után azonnal a törölközőért nyúlsz, majd megdörzsölöd a hajad, végezetül felcsavarod, és hagyod megszáradni? A legtöbb embernél ez a menet, azonban rengeteg kárt okozhatunk ezzel a tincseinknek.

A szakértők szerint ráadásul a hagyományos törölközők a legrosszabbak. Monae Everett sztárfodrász szerint például a száraz pamut és frottír törcsiknek nagyon durva a textúrája, ami felsértheti a hajszálakat.

Ne szárítsd törölközővel a hajad

„A dörzsölés és betekerés ronthat a haj töredezettségén, kis „krátereket” alakíthat ki a hajszálak felületén, ami gyengíti a hajat. A töredezett, sérült haj legfőbb jelei a szárazság és szálkásság” – mondja a szakértő.

Viszont pár egyszerű változtatással visszafordíthatod ezt a folyamatot, anélkül, hogy centiket kéne belőle levágatnod:

  • Everett szerint fontos, hogy a hajadnak megfelelő sampont használj.
  • Az is segít, ha olyan balzsamot választasz, amit nem kell kimosni, mert ezek lesimítják a haj külső pikkelyes rétegét.
  • Háromhetente használj hajpakolást, amit a száraz hajadra viszel fel, majd 20 percig hagyod hatni. Így sokkal jobban beszívja a tápanyagokat a hajad.
  • Cseréld le a törülköződ egy pólóra vagy mikroszálas törcsire. Ezek az anyagok ugyanis, felszívják a nedvességet, viszont nem sértik fel a hajadat.

Everett szerint nyilván az a legjobb, ha szabad levegőn szárítod meg a hajadat, azonban tisztában van vele, hogy erre a legtöbbeknek nincs lehetősége. Ezért azt javasolja, hogy este mossunk hajat, majd tegyünk rá öblítést nem igénylő kondicionálót, tekerjünk a hajunk köré egy pólót, és hagyjuk éjjel megszáradni.

Ezeket olvastad már?

via

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...