Ezért ne szárítsd SOHA törölközővel a hajad

Sajnos úgy tűnik, ezzel is komoly károkat okozhatsz a hajadnak, de  van rá megoldás.

Hajmosás után azonnal a törölközőért nyúlsz, majd megdörzsölöd a hajad, végezetül felcsavarod, és hagyod megszáradni? A legtöbb embernél ez a menet, azonban rengeteg kárt okozhatunk ezzel a tincseinknek.

A szakértők szerint ráadásul a hagyományos törölközők a legrosszabbak. Monae Everett sztárfodrász szerint például a száraz pamut és frottír törcsiknek nagyon durva a textúrája, ami felsértheti a hajszálakat.

Ne szárítsd törölközővel a hajad

„A dörzsölés és betekerés ronthat a haj töredezettségén, kis „krátereket” alakíthat ki a hajszálak felületén, ami gyengíti a hajat. A töredezett, sérült haj legfőbb jelei a szárazság és szálkásság” – mondja a szakértő.

Viszont pár egyszerű változtatással visszafordíthatod ezt a folyamatot, anélkül, hogy centiket kéne belőle levágatnod:

  • Everett szerint fontos, hogy a hajadnak megfelelő sampont használj.
  • Az is segít, ha olyan balzsamot választasz, amit nem kell kimosni, mert ezek lesimítják a haj külső pikkelyes rétegét.
  • Háromhetente használj hajpakolást, amit a száraz hajadra viszel fel, majd 20 percig hagyod hatni. Így sokkal jobban beszívja a tápanyagokat a hajad.
  • Cseréld le a törülköződ egy pólóra vagy mikroszálas törcsire. Ezek az anyagok ugyanis, felszívják a nedvességet, viszont nem sértik fel a hajadat.

Everett szerint nyilván az a legjobb, ha szabad levegőn szárítod meg a hajadat, azonban tisztában van vele, hogy erre a legtöbbeknek nincs lehetősége. Ezért azt javasolja, hogy este mossunk hajat, majd tegyünk rá öblítést nem igénylő kondicionálót, tekerjünk a hajunk köré egy pólót, és hagyjuk éjjel megszáradni.

Ezeket olvastad már?

via

Legújabb receptek

Klasszikus orosz blini

A blini nem egyszerű palacsinta: kelt tésztájának és a hajdinalisztnek köszönhetően karakteres, mégis könnyű fogás. Ünnepi reggelinek, vendégvárónak vagy akár elegáns előételnek ...

Cantuccini hagyományosan

Az egyik legtradicionálisabb olasz kekszféle a cantuccini, ez a kétszersült sütemény, ami sokáig eláll és desszertborba vagy forró kakaóba/kávéba mártogatva esik a legjobban. Mint a ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...