Ezért ne szárítsd SOHA törölközővel a hajad

Sajnos úgy tűnik, ezzel is komoly károkat okozhatsz a hajadnak, de  van rá megoldás.

Hajmosás után azonnal a törölközőért nyúlsz, majd megdörzsölöd a hajad, végezetül felcsavarod, és hagyod megszáradni? A legtöbb embernél ez a menet, azonban rengeteg kárt okozhatunk ezzel a tincseinknek.

A szakértők szerint ráadásul a hagyományos törölközők a legrosszabbak. Monae Everett sztárfodrász szerint például a száraz pamut és frottír törcsiknek nagyon durva a textúrája, ami felsértheti a hajszálakat.

Ne szárítsd törölközővel a hajad

„A dörzsölés és betekerés ronthat a haj töredezettségén, kis „krátereket” alakíthat ki a hajszálak felületén, ami gyengíti a hajat. A töredezett, sérült haj legfőbb jelei a szárazság és szálkásság” – mondja a szakértő.

Viszont pár egyszerű változtatással visszafordíthatod ezt a folyamatot, anélkül, hogy centiket kéne belőle levágatnod:

  • Everett szerint fontos, hogy a hajadnak megfelelő sampont használj.
  • Az is segít, ha olyan balzsamot választasz, amit nem kell kimosni, mert ezek lesimítják a haj külső pikkelyes rétegét.
  • Háromhetente használj hajpakolást, amit a száraz hajadra viszel fel, majd 20 percig hagyod hatni. Így sokkal jobban beszívja a tápanyagokat a hajad.
  • Cseréld le a törülköződ egy pólóra vagy mikroszálas törcsire. Ezek az anyagok ugyanis, felszívják a nedvességet, viszont nem sértik fel a hajadat.

Everett szerint nyilván az a legjobb, ha szabad levegőn szárítod meg a hajadat, azonban tisztában van vele, hogy erre a legtöbbeknek nincs lehetősége. Ezért azt javasolja, hogy este mossunk hajat, majd tegyünk rá öblítést nem igénylő kondicionálót, tekerjünk a hajunk köré egy pólót, és hagyjuk éjjel megszáradni.

Ezeket olvastad már?

via

Legújabb receptek

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...

Díszített focaccia sajtkrémes alappal

Én a tésztából tettem el egy darabot, és fonást is készítettem rá. Tetszőlegesen díszítettem, saját ötlet alapján. Nagyon finom ízt ad neki a rozmaringág. Úgy összességében az ...

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Húsvéti vendégváró őzgerinc

Mostanában nincsenek túl jó napjaim. Arra gondoltam, hogy legalább összeállítom a húsvéti menüt, hátha ez feldob egy kicsit. Egyébként is épp itt is az ideje a tervezgetésnek, hisz ...

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!