A jó palacsinta titka nemcsak a tökéletes recept, hanem a megfelelő serpenyő is. Ha a palacsintasütőd nem simul rá a tűzhelyre, nem süti egyenletesen a tésztát, akkor valószínű, hogy korábban elkövettél egy súlyos hibát:
VIZET ENGEDTÉL A FORRÓ SERPENYŐRE!
Sokan tesznek hasonlóan, miután megfőztek. Általában sietnek, szeretnének gyorsan rendet rakni, túlesni a mosogatáson. Amellett, hogy a csapvíz és a forró serpenyő találkozása konyhai balesethez vezethet, az edényt is tönkreteheti.
Gondolj csak bele, a te szervezetednek sem tenne jót, ha a forró kádból kiszállva rögtön a hideg vízben csobbannál. A serpenyő anyagát is megviseli a hőingadozás. Ha a forró edényt csapvíz alá helyezed, termikus sokk léphet fel, melynek következtében a serpenyő károsodik, deformálódik. Innentől kezdve már nem tudsz vele hatékonyan dolgozni a főzéseknél.
Hogyan kerülheted el a deformálódást?
A válasz egyszerű: légy türelmes, és várd meg, amíg az edény kihűl, utána nyugodtan elmoshatod a mosogatóban.
Ezeket is olvasd el:
Ezeket olvastad már?
12 gyakorta elkövetett baki a konyhádban
A konyhában egy nem kezdő háziasszony a legtöbb dolgot adottnak veszi, és úgy mozog, mint aki már mindent tud - holott apró hibákat mindenki véthet, figyelj!
Brecz JuditEz a 12 alapvető KONYHAI ESZKÖZ kell a konyhádba
Ha költözöl, vagy most kezdesz főzni/sütni, szerintünk ezekre az alap eszközökre tuti biztosan szükséged lesz a konyhában.
Brecz JuditEz a tökéletes palacsinta titka! Nemcsak gyakorlat kérdése, a fizika...
Szeretnél szép, egyenletes, vékony palacsintát készíteni? Itt az ideje megismerned a palacsintasütés titkát!
Petrás Gabriella9 filléres házi tisztítószer, amik jobbak, mint a bolti változatok
Tudod mi veszi ki a foltot a kanapéból, hogyan lesz újra fehér a vászoncipőd, és miként tisztítsd meg a billentyűzetet? Olcsó, de hatékony tippek takarításhoz.
Petrás Gabriellavia HuffPost