Te is azok közé tartozol, akik rögtön rárabolnak a kenyeres kosárra, amint kiérkezik az asztalra? Nincs is jobb a finom friss bagettnél vagy ropogós héjú kenyérfalatoknál, de amire most fény derült, annak tükrében nem biztos, hogy a jövőben is falatozni fogsz belőle.
Személy szerint mindig nagy kedvelője voltam az olasz utazások során a kis trattóriák teraszán, kosárkákban érkező langyos focaccia-nak, de a francia bagettek-től is jól tudtam lakni. Nos, lehet, ez utóbbi a nyerő hozzáállás, vagy az, ha inkább figyelünk rá, hogy ne telítődjünk el már a leves előtt, ezért egyszerűen visszautasítjuk a kalóriadús szeleteket.
A reddit felmérésesorán felszolgálókat és séfeket kérdeztek meg, mi az, amit sosem ennének meg az étteremben. Nos, az abszolút nyertes az ingyenes kenyereskosár tartalma lett. Számos dolgozó egyöntetűen állítja, hogy azok a kenyerek és bagettek, amelyeket nem fogyasztott el az első vendégsereg, visszakerülnek a konyhára, kicsit alámelegítik, hogy később egy másik asztalon landoljanak.
Arról nem is beszélve, hogy sokszor ezeket a kenyérszeleteket megfogják vagy a gyerekek kezén is átvándorolnak, majd vissza a kosárba, így a személyzet abban sem lehet biztos, hogy érintetlenül viszi el a kosarat.
Katie Heil, élelmiszer-biztonsági szakember szerint az ingyenes kenyér újbóli felszolgálása valós probléma az éttermekben, és alapvetően tilos is, bár ellenőrizni szinte lehetetlen. "Az ok egyszerű: nincs garancia arra, hogy az étel az első kiszolgálás óta nem szennyeződött." A szabálysértések között első helyet foglal el a higiénia szabályok hiányos betartása, ebbe a kategóriába tartozik az ingyenes kenyér kérdésköre is.
Természetesen ez nem működik így minden étteremben, legalábbis nagyon reméljük, de lehet, hogy okosabb távolabb tartanunk magunktól a kenyeres kosarat, így a kellemetlen élménytől, a baciktól és az extra kalóriáktól is megkímélhetjük magunkat...továbbá helyet hagyhatunk a desszertnek!
Ezeket olvastad már?
Vaddisznó és szarvasgomba a szőlődombok árnyékában – Gasztrobarangolások Itáliában 2....
Róma után a dimbes-dombos toszkán táj felé vesszük az utat, hogy megmutassuk, mitől olyan nagyszerű a régió egyébként egyszerű gasztronómiája!
Rosanics PetraCiprusi ételek, amiket kötelező kipróbálni!
Van egy jó hírünk: ha Ciprus felé veszed az irányt, egészen izgalmas és finom ízekkel találkozhatsz! Mit próbálj ki feltételen? Mondjuk!
Németh Orsi11 pizzatény, amit minden valamire való rajongó ismer
Mostantól büntetlenül lehet ünnepelni a pizzát, októberben ugyanis nemzetközi szinten ünneplik ezt a mennyei fogást. Összegyűjtöttünk pár érdekességet...te tudtál róluk?
Macsuga ViktóriaTeljesen más lesz a csokoládé a jövőben
Új csokoládét fejlesztettek ki, melynek gyártása 70%-kal kevesebb hulladékot termel. Hogy mitől? Annyit már most elárulunk, hogy nem a csomagolás miatt.
NosaltyCímlapkép: iStock