Ezért ne egyél az ingyenes kenyérkosárból az éttermekben

Ha eddig teljes nyugalommal eszegetted a finom kenyereket, amit a várakozás enyhítésére hoznak ki az éttermekben, van egy rossz hírünk! Nem biztos, hogy jól tetted!

Te is azok közé tartozol, akik rögtön rárabolnak a kenyeres kosárra, amint kiérkezik az asztalra? Nincs is jobb a finom friss bagettnél vagy ropogós héjú kenyérfalatoknál, de amire most fény derült, annak tükrében nem biztos, hogy a jövőben is falatozni fogsz belőle.

Személy szerint mindig nagy kedvelője voltam az olasz utazások során a kis trattóriák teraszán, kosárkákban érkező langyos focaccia-nak, de a francia bagettek-től is jól tudtam lakni. Nos, lehet, ez utóbbi a nyerő hozzáállás, vagy az, ha inkább figyelünk rá, hogy ne telítődjünk el már a leves előtt, ezért egyszerűen visszautasítjuk a kalóriadús szeleteket.

Francia vékony bagett Gabystól

A férjemmel együtt Párizsban imádtuk a francia vékony, hosszú bagetteket. Sokáig keresgéltem a francia bagettnek megfelelő receptet. Kipróbáltam néhányat, nem voltak rosszak, de egy se ...

A reddit felmérésesorán felszolgálókat és séfeket kérdeztek meg, mi az, amit sosem ennének meg az étteremben. Nos, az abszolút nyertes az ingyenes kenyereskosár tartalma lett. Számos dolgozó egyöntetűen állítja, hogy azok a kenyerek és bagettek, amelyeket nem fogyasztott el az első vendégsereg, visszakerülnek a konyhára, kicsit alámelegítik, hogy később egy másik asztalon landoljanak.

Arról nem is beszélve, hogy sokszor ezeket a kenyérszeleteket megfogják vagy a gyerekek kezén is átvándorolnak, majd vissza a kosárba, így a személyzet abban sem lehet biztos, hogy érintetlenül viszi el a kosarat.

via GIPHY

Katie Heil, élelmiszer-biztonsági szakember szerint az ingyenes kenyér újbóli felszolgálása valós probléma az éttermekben, és alapvetően tilos is, bár ellenőrizni szinte lehetetlen. "Az ok egyszerű: nincs garancia arra, hogy az étel az első kiszolgálás óta nem szennyeződött." A szabálysértések között első helyet foglal el a higiénia szabályok hiányos betartása, ebbe a kategóriába tartozik az ingyenes kenyér kérdésköre is.

Természetesen ez nem működik így minden étteremben, legalábbis nagyon reméljük, de lehet, hogy okosabb távolabb tartanunk magunktól a kenyeres kosarat, így a kellemetlen élménytől, a baciktól és az extra kalóriáktól is megkímélhetjük magunkat...továbbá helyet hagyhatunk a desszertnek!

Ezeket olvastad már?

Címlapkép: iStock

via

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...