Ezért ne edd meg SOHA a nyers tésztát!

Te is az a fajta vagy, aki szereti a nyers sütitésztát majszolni? Lehet, hogy jobb lenne leszoknod erről!

A nyerstészta-evés veszélyeire mutatnak rá kutatók. Az amerikai járványvédelmi központ (Centres for Disease Control and Prevention) szerint sok házi szakács és cukrász szereti megenni a nyers tésztát, pedig ez nem olyan jó ötlet. A szakértők azt állítják, hogy akár egy komolyabb ételmérgezés kockázata is fennáll a tészták fogyasztásakor, és nem feltétlenül csak a nyers tojás miatt.

A járványvédelmi központban a lisztben és a tojásban található baktériumokra figyelmeztetnek. A liszt egy feldolgozott , de még nem egy késztermék. Előfordulhatnak benne különböző baktériumok. A legtöbb magas hőmérsékleten elpusztul, ezért nem kell tőlük tartani.

Ez a helyzet a tojással is: mindenképp hőkezelni kell a szalmonellaveszély miatt!

A kutatók azt javasolják, hogy semmilyen nyers tésztát ne fogyasszunk, legyen szó pizzáról, sütiről, mézeskalácsról vagy palacsintáról.

Ezeket olvastad már?

via Mirror

Hirdetés

Támogatott tartalom

Mirage étterem – Ahol a fővárosi minőség a vidékkel találkozik

A két éve felújításon átesett Mirage egy stílusos, mégis kellemes hangulatú étterem, a környék egyik legkiemelkedőbb vendéglátóhelye. A fürdőkomplexum vonzásában elhelyezkedő Mirage a Hotel Délibáb szálloda éttermeként nagyszabású célt tűzött ki maga elé: amellett, hogy ők a régió egyetlen széles választékú steak house-a, leendő degusztációs menüjükkel a fine dining iránt érdeklődő réteget is szeretnék magukhoz vonzani. Mint mondták, ez a 10 fogásos menü és a marhahúsuk az, ami valóban tükrözi azt a minőséget, amit ők képviselni akarnak a környéken és a hazai gasztronómiában egyaránt.

Címlapról ajánljuk

További cikkek