Ezért ne edd meg SOHA a nyers tésztát!

Te is az a fajta vagy, aki szereti a nyers sütitésztát majszolni? Lehet, hogy jobb lenne leszoknod erről!

A nyerstészta-evés veszélyeire mutatnak rá kutatók. Az amerikai járványvédelmi központ (Centres for Disease Control and Prevention) szerint sok házi szakács és cukrász szereti megenni a nyers tésztát, pedig ez nem olyan jó ötlet. A szakértők azt állítják, hogy akár egy komolyabb ételmérgezés kockázata is fennáll a tészták fogyasztásakor, és nem feltétlenül csak a nyers tojás miatt.

A járványvédelmi központban a lisztben és a tojásban található baktériumokra figyelmeztetnek. A liszt egy feldolgozott , de még nem egy késztermék. Előfordulhatnak benne különböző baktériumok. A legtöbb magas hőmérsékleten elpusztul, ezért nem kell tőlük tartani.

Ez a helyzet a tojással is: mindenképp hőkezelni kell a szalmonellaveszély miatt!

A kutatók azt javasolják, hogy semmilyen nyers tésztát ne fogyasszunk, legyen szó pizzáról, sütiről, mézeskalácsról vagy palacsintáról.

Ezeket olvastad már?

via Mirror

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...