A nyerstészta-evés veszélyeire mutatnak rá kutatók. Az amerikai járványvédelmi központ (Centres for Disease Control and Prevention) szerint sok házi szakács és cukrász szereti megenni a nyers tésztát, pedig ez nem olyan jó ötlet. A szakértők azt állítják, hogy akár egy komolyabb ételmérgezés kockázata is fennáll a tészták fogyasztásakor, és nem feltétlenül csak a nyers tojás miatt.
A járványvédelmi központban a lisztben és a tojásban található baktériumokra figyelmeztetnek. A liszt egy feldolgozott , de még nem egy késztermék. Előfordulhatnak benne különböző baktériumok. A legtöbb magas hőmérsékleten elpusztul, ezért nem kell tőlük tartani.
Ez a helyzet a tojással is: mindenképp hőkezelni kell a szalmonellaveszély miatt!
A kutatók azt javasolják, hogy semmilyen nyers tésztát ne fogyasszunk, legyen szó pizzáról, sütiről, mézeskalácsról vagy palacsintáról.
Ezeket olvastad már?
Ezért NE tedd a hűtő ajtajába a tejet!
Egyáltalán nem mindegy, hogy melyik polcra milyen étel kerül a hűtőben. Ha legközelebb rendszerezünk, a következő tanácsokat tartsuk szem előtt!
Németh Orsi5 étel, amit SOHA ne rakj be a fagyasztóba
A fagyasztás nagyon jó módja annak, hogy csökkentsük az élelmiszer-pazarlást, de nem minden ételt lehet jégre tenni. Mutatjuk, miket ne rakj a mélyhűtőbe!
Fenes Gábriel7+1 étel, amit soha, de soha ne mikrózz!
Sokan elvből megvetik a mikrohullámú sütőt csak azért, mert egészségtelennek tartják. Melyek azok az élelmiszerek, amelyekre rögtön rosszul reagál a mikró? Megmutatjuk!
Masszi- Rigó Csilla5 dolog, amit az okos anyukák SOHA nem csinálnak, ha...
A bevásárlás gyerekkel nehezített pálya, de nem lehetetlen küldetés. Így egyszerűsítheted le az életedet, ha nem egyedül mész bevásárolni!
Petrás Gabriellavia Mirror