Kirobbant a nagy fagylaltháború! A magyar cukrászok állítják, hatalmas átverés, amit albán kollégáik fagylalt néven árulnak.Feleáron adnak kétszer akkora gombócot, mint mások, ami tele van vízzel és adalékanyagokkal - írja a Bors.
A gond az, hogy az olcsó cukrászdákban nem tüntetik fel, hogy milyen összetevőkből készítik a fagylaltot, a súlyt és az árat azonban igen.Egy átlagos, jó minőségű gombóc fagyi 4-6 dkg, a rosszabb akár a duplája, vagy annál több is lehet. Az árban is jelentősek a különbségek, míg egy normál gömb fagylalt egy magyar cukrász fagyizóban 280 Ft, addig a súlyra ugyanekkora fagyit az albánoknál még a felénél is kevesebbért meg lehet venni.
Ez is érdekelhet?
7 legjobb hűsítő desszert házilag
Az albán fagyizókban az összetevőkkel trükköznek. Az igazi fagylalt összetétele a következő: tej, minimális cukor, tojássárgája, tejszín, gyümölcsös esetében pedig minimum 30, de inkább 50 százalék gyümölcs. Ezzel szemben az olcsó fagyik adalékanyagokból és vízből készülnek, ezért jóval krémesebbek - ezt a Nébih szakembere is megerősítette a lapnak.
Ha kíváncsiak vagytok, hogy milyen "varázsszert" tesznek a fagylaltokba, hogy szép állaguk legyen, akkor nézzétek meg Damniczki Balázs cukrászmester néhány napja közzétett videóját:
Ezek után szeretnétek még olcsó fagylaltot enni? Nem hinnénk!
Ezeket olvastad már?
Ezeket olvastad már?
Figyelem, itt a sonka ízű fagylalt!
Figyelem, sonka ízű fagyi született...nyilván Amerikában, de kétlem, hogy ne gyűrűzne be hamar hozzánk is. Te megkóstolnád?
admin7 legjobb hűsítő desszert házilag
Fagylalt és sorbet, a nyár hűsítő finomságai. Ha házilag készíted őket, sokkal finomabbak lesznek. Csak vigyázz, mert nem tudsz majd velük leállni!
NosaltyKiderült, melyik a legfinomabb hazai fagyi!
Szegeden szakértő zsűri szavazta meg, amelyik a nyár legfinomabb fagylaltja.
NosaltyHol van már a vanília, csoki, puncs szentháromság? - itt...
Engedjük el a hagyományos ízeket, legyünk nyitottak, adjunk egy esélyt a kicsit sós, kicsit savanyú fagylaltnak.
admin