Ezért nagy átverés az olcsó fagylalt

Vegyszerrel és vízzel felfújt fagyival tömnek minket az olcsó fagyizók. Ne dőljetek be nekik!

Kirobbant a nagy fagylaltháború! A magyar cukrászok állítják, hatalmas átverés, amit albán kollégáik fagylalt néven árulnak.Feleáron adnak kétszer akkora gombócot, mint mások, ami tele van vízzel és adalékanyagokkal - írja a Bors.

A gond az, hogy az olcsó cukrászdákban nem tüntetik fel, hogy milyen összetevőkből készítik a fagylaltot, a súlyt és az árat azonban igen.Egy átlagos, jó minőségű gombóc fagyi 4-6 dkg, a rosszabb akár a duplája, vagy annál több is lehet. Az árban is jelentősek a különbségek, míg egy normál gömb fagylalt egy magyar cukrász fagyizóban 280 Ft, addig a súlyra ugyanekkora fagyit az albánoknál még a felénél is kevesebbért meg lehet venni.

Ez is érdekelhet?

7 legjobb hűsítő desszert házilag

Az albán fagyizókban az összetevőkkel trükköznek. Az igazi fagylalt összetétele a következő: tej, minimális cukor, tojássárgája, tejszín, gyümölcsös esetében pedig minimum 30, de inkább 50 százalék gyümölcs. Ezzel szemben az olcsó fagyik adalékanyagokból és vízből készülnek, ezért jóval krémesebbek - ezt a Nébih szakembere is megerősítette a lapnak.

Ha kíváncsiak vagytok, hogy milyen "varázsszert" tesznek a fagylaltokba, hogy szép állaguk legyen, akkor nézzétek meg Damniczki Balázs cukrászmester néhány napja közzétett videóját:

Ezek után szeretnétek még olcsó fagylaltot enni? Nem hinnénk!

Ezeket olvastad már?

Ezeket olvastad már?

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...