Ezért nagy átverés az olcsó fagylalt

Vegyszerrel és vízzel felfújt fagyival tömnek minket az olcsó fagyizók. Ne dőljetek be nekik!

Kirobbant a nagy fagylaltháború! A magyar cukrászok állítják, hatalmas átverés, amit albán kollégáik fagylalt néven árulnak.Feleáron adnak kétszer akkora gombócot, mint mások, ami tele van vízzel és adalékanyagokkal - írja a Bors.

A gond az, hogy az olcsó cukrászdákban nem tüntetik fel, hogy milyen összetevőkből készítik a fagylaltot, a súlyt és az árat azonban igen.Egy átlagos, jó minőségű gombóc fagyi 4-6 dkg, a rosszabb akár a duplája, vagy annál több is lehet. Az árban is jelentősek a különbségek, míg egy normál gömb fagylalt egy magyar cukrász fagyizóban 280 Ft, addig a súlyra ugyanekkora fagyit az albánoknál még a felénél is kevesebbért meg lehet venni.

Ez is érdekelhet?

7 legjobb hűsítő desszert házilag

Az albán fagyizókban az összetevőkkel trükköznek. Az igazi fagylalt összetétele a következő: tej, minimális cukor, tojássárgája, tejszín, gyümölcsös esetében pedig minimum 30, de inkább 50 százalék gyümölcs. Ezzel szemben az olcsó fagyik adalékanyagokból és vízből készülnek, ezért jóval krémesebbek - ezt a Nébih szakembere is megerősítette a lapnak.

Ha kíváncsiak vagytok, hogy milyen "varázsszert" tesznek a fagylaltokba, hogy szép állaguk legyen, akkor nézzétek meg Damniczki Balázs cukrászmester néhány napja közzétett videóját:

Ezek után szeretnétek még olcsó fagylaltot enni? Nem hinnénk!

Ezeket olvastad már?

Ezeket olvastad már?

Legújabb receptek

Borsos tokány

Hentes, zöldborsós vagy éppen borsos tokány, mindegyiket szeretjük. A lényeg, hogy a húst itt is ott is vékony csíkokra vágjuk, és mindenhol valami mással egészül ki az étel. Ennél ...

Tejbegrízkeksz

Ízükben a retró menzák tejbegrízeit idézik ezek a kakaóba és fahéjba forgatott, roppanós-omlós kekszek. Elkészítésük lehengerlően egyszerű, elfogyasztásuk pedig még ...

Vaníliás grízpuding

A házi vaníliapuding grízzel kiegészített verziója ez, a búzadara pedig valahogyan sokkal otthonosabbá, szinte nosztalgikussá teszi a desszertet. Elkészíteni nem olyan bonyolult, ...

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Olasz tejbegríztorta (Migliaccio)

Olaszország Campania régiójában és Nápoly környékén elterjedt, farsangi édesség ez, amelynek alapját citrushéjjal ízesített tejbegríz adja. A kisült végeredmény olyan krémes, hogy ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!