Ezentúl csak fagyasztva viheted haza az IKEA-s húsgolyókat

Az IKEA úgy döntött nem trükközik az újonnan életbe lépett éttermi áfával, egyszerűen leállította az ételek elvitelét. Csak fagyasztott húsgolyót vihetünk haza az áruházból.

Az IKEA-t is megkavarta, az éttermi szolgáltatások adózásának új szabályai. A cég úgy döntött:bizonytalan ideignem engedi, hogy a vásárlók elvigyék a helyben készült ételeket tőlük.

Az IKEA ügyfélszolgálatán a HVG kérdésére azt mondták: mindkét magyarországi üzletükben leállt az ételek elvitele. Arra egyelőre nem tudtak válaszolni, hogy meddig tart ez a felfüggesztés. Lehet, hogy tényleg így járnak jobban, mert a mai Magyar Nemzet arról ír, hogy több étterem is a helyben fogyasztott és a hazavitelre becsomagolt ételeknél egységesen 27 százalékos áfával számol, amit viszont törvénysértőnek is találhatnak.

Nem véletlen, hogy sokan akár kárt is bevállalnak, csak kerüljék ki a kockázatokat. A gyakorlatban ugyanis szinte lehetetlen követni, hogy mikor melyik áfával kell számolni: például ha az ételt helyben eszik, arra 18 százalék az áfa, de ha futár viszi ki, akkor máris 27. De a pecsenyesütők, a lángososok és büfékocsisok sem számlázhatnak olcsóbban, ha csak pult vagy "körbefutó deszka" szolgál a fogyasztás helyéül, azaz önkiszolgáló az egység.

Ha frissen sütött svéd húsgolyókra vágytok, mi azt mondjuk, az a legjobb, ha otthon magatok készítitek el, így:

Ez is érdekelhet!

Ezeket olvastad már?

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Hirdetés

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...