Ezen változtass télen, ha ekcémád van

Előfordul, hogy télen rosszabbra fordul a helyzet ekcématéren, és sokkal jobban viszket a bőröd, mint egyébként. Szerencsére vannak trükkjeink, hogy ez változzon.

Óvd a bőröd!

Dr. Mary Sommerlad bőrgyógyász is kiemelte, hogy nagyon fontos vigyáznunk a bőrünkön élő mikroorganizmusokra, amik lényegében úgy védik a bőrünket, mint egy pajzs. A mikrobiomok egyensúlyát könnyedén felboríthatjuk, ha túl sokszor tisztálkodunk, vagy ha nem megfelelő szereket használunk. A bőrgyógyász azt javasolja, hogy az arcunkat olajos vagy krémes, mindenmentes termékekkel kenjük, illetve a fürdésnél is részesítsük előnyben ezeket a fajta kencéket. Mondjunk le a parfümös, illatosított kozmetikumokról!

Nem mindegy, milyen a ruha anyaga

Mivel a legtöbb téli ruhába kerül gyapjú is, így könnyen előfordulhat, hogy a ruháid okozzák a gondot, hiszen ez az anyag irritálja a bőrt. Érdemes ezért inkább 100% pamutot választani a gyapjú pulcsik helyett, vagy ha semmiképpen nem tudsz lemondani róluk, akkor, vegyél alájuk valami olyat, ami pamutból vagy selyemből készült.

getty

Maszkviselés

Az ekcémában szenvedők bőrét nagyon megviselheti a maszkviselés, hiszen az anyag irritációt okozhat, emiatt pedig az arcbőr jobban viszkethet. Fontos, hogy minden használat után átöblítsük a textil maszkunkat olyan mosószerrel, amiről már tudjuk, hogy bírja a bőrünk.

Ezeket olvastad már?

Forrásunk volt.

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...