Ezen a helyen ehető elviteles pohárban kapod meg a levesedet

Nemcsak környezettudatos ez a megoldás, de nagyon finom is. Mutatjuk, hol próbálhatod ki ezt a különlegességet!

A hazai vendéglátósok is rengeteg különlegességgel rukkolnak elő a lezárás időszaka alatt. Nemrégiben a Bartók Béla úti Spatula is korszakalkotó és igazán kreatív ötlettel állt elő.

Az alapvetően hangulatos, beülős helynek muszáj volt berendezkednie elvitelre. A tulajdonos, Mary így álmodta meg egyedi ötletét: az ehető elviteles „bögréket”. Az eat your cap nevezetű találmány nemcsak azért isteni ötlet, mert igazán ínycsiklandozó, de környezetbarát is.

„Az ötlet létezik máshol a világban, de itthon még nem láttam, hogy bárki elkészítette volna. A receptet nem árulom el, de egy vegán kenyérhez tudnám leginkább hasonlítani, csak természetesen annál jóval vékonyabb – de ettől még levessel együtt egy komplett ebédet kitesz. Jelenleg borscsot és zöldborsókrémlevest készítünk hozzá” – mesélte a tulajdonos a WeLoveBudapestnek.

Közzétette: Spatula Cafe – 2020. november 26., csütörtök

„Sokat teszteltük a tölcséreket, 25 percig minimum bírja a terhelést, de nekem már volt, hogy 40 percig is bent tartotta a levest. Természetesen nem az a cél, hogy tartogassuk, hanem hogy minél hamarabb megegyük.”

Szóval, ha esetleg otthon vagy az irodában szeretnéd megenni, akkor sem kell rohannod, hiszen a „bögre” bőven kibírja.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!

Ezeket olvastad már?

Forrásunk volt.

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...