A hazai vendéglátósok is rengeteg különlegességgel rukkolnak elő a lezárás időszaka alatt. Nemrégiben a Bartók Béla úti Spatula is korszakalkotó és igazán kreatív ötlettel állt elő.
Az alapvetően hangulatos, beülős helynek muszáj volt berendezkednie elvitelre. A tulajdonos, Mary így álmodta meg egyedi ötletét: az ehető elviteles „bögréket”. Az eat your cap nevezetű találmány nemcsak azért isteni ötlet, mert igazán ínycsiklandozó, de környezetbarát is.
„Az ötlet létezik máshol a világban, de itthon még nem láttam, hogy bárki elkészítette volna. A receptet nem árulom el, de egy vegán kenyérhez tudnám leginkább hasonlítani, csak természetesen annál jóval vékonyabb – de ettől még levessel együtt egy komplett ebédet kitesz. Jelenleg borscsot és zöldborsókrémlevest készítünk hozzá” – mesélte a tulajdonos a WeLoveBudapestnek.
Közzétette: Spatula Cafe – 2020. november 26., csütörtök
„Sokat teszteltük a tölcséreket, 25 percig minimum bírja a terhelést, de nekem már volt, hogy 40 percig is bent tartotta a levest. Természetesen nem az a cél, hogy tartogassuk, hanem hogy minél hamarabb megegyük.”
Szóval, ha esetleg otthon vagy az irodában szeretnéd megenni, akkor sem kell rohannod, hiszen a „bögre” bőven kibírja.
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!
Ezeket olvastad már?
14 cukrászda, ahonnan tökéletes bejglit szerezhetsz karácsonyra
Ha idén karácsonykor inkább profi cukrászokra bíznád a bejglid, jó helyen jársz. Mutatunk 14 helyet, ahol már most készülőben vannak a legfinomabb karácsonyi sütemények.
Nosalty5 vegán ajándéktipp, nem csak vegánoknak
Nem lehet elég korán kezdeni a karácsonyi készülődést, úgyhogy összegyűjtöttünk néhány különleges vegán, vagyis a fenntarthatóságot szem előtt tartó ajándékötletet, persze nem csak vegánoknak.
Nábelek ZsófiÍgy lesz igazán finom foszlós a (karácsonyi) kalács
Nem kertelünk: a foszlós kalácshoz nem elég egy jó recept. Szabályok vannak, melyeket muszáj betartani a sütés során. Következzenek a titkok, pontról pontra!
NosaltyÍgy készül az isteni házi szaloncukor – érdemes nekiállni!
Bár számos helyen a világban készítenek olyan apró édességeket, amiket kizárólag karácsonykor szokás fogyasztani, a karácsonyfára akasztott szaloncukor igazi magyar jellegzetesség. Otthon is elkészítheted, mutatjuk hogyan!
Szekeres Dóra