Ezekkel a termékekkel készül a SPAR a húsvétra

Kedvelt sikertermékekkel és szezonális újdonságokkal egyaránt készül az áruházlánc a nagy tavaszi ünnepre. 

Húsvétkor hozzávetőleg 30 százalékkal megnő az átlagos vásárlói kosár értéke. Az ünnepi időszakban többen és többet vásárolnak, a karácsonyhoz hasonló nagyságú forgalom tapasztalható az üzletekben. A friss áruk tekintetében nagyjából egy, az egyéb tartós élelmiszereket illetően húsvét előtt két-három héttel korábban indul a bevásárlás. A SPAR erre való tekintettel az ilyenkor jellemzően keresett termékek – tojások, sonkák, kalácsfélék, édességek és primőr zöldségek – széles választékát kínálja. Az áruházlánc különleges termékkínálattal is készül a húsvétot megelőző hetekben, amelyet a SPAR Ínyenc katalógus foglal magába. Ebben számos új termék található, de az elmúlt évek sikertermékeiről sem feledkeztünk meg. Az elfoglaltságuk miatt az utolsó napokban bevásárlók asztalára is így a legjobb minőségű áruk kerülhetnek, hogy a családi ünnep tökéletes legyen” – mondta Maczelka Márk, a SPAR kommunikációs vezetője.

A húsvét elmaradhatatlan finomsága a sonka. Mint az előző években, idén is szélesebb ünnepi szezonválasztékkal várja a SPAR a vásárlókat. Az idény kezdetétől 19 különféle, az ünnephez illő alkalmi füstölt termékkel bővítik az alapválasztékban fellelhető termékek körét a cég, amelyek között a klasszikus érlelési és füstölési eljárással előállított áruktól kezdve a füstölt csirke- és pulykatermékekig sok minden megtalálható. A vállalat a vevők igényeit követve évről-évre minőségben is fejleszti a termékpalettát, megtartva a már jól bevált és kedvelt ínyencségeket.

Ez is érdekelhet!

Így lesz tökéletes a húsvéti sonka - nézd meg legjobb tippjeinket!

Az ideiglenesen választékba kerülő termékekkel együtt így több mint 40 különféle füstölt termékből válogathatnak a vásárlók. Ezek között idén is előkelő helyet kap a Regnum húsüzem által gyártott, nagy népszerűségnek örvendő SPAR kötözött lapocka (sonka), melyből ebben az évben is több mint 200 tonnával készül a Regnum húsüzem és az üzlethálózat. A slágertermékek közé tartoznak:

  • a frikandó sonka,
  • a füstölt tarja,
  • a füstölt hátsó csülök,
  • a füstölt diósonka,
  • illetve a különböző érlelt házi és parasztsonkák.

A SPAR hazai árukat előnyben részesítő üzletpolitikája nyilvánul meg abban is, hogy szinte 100%-ban magyar termelők, gazdák, családi vállalkozások húsáruival találkozhatnak a vásárlók a polcokon és a pultokban.

Receptajánló:

A húsok és húskészítmények mellett a legnagyobb kereslet a tojás iránt mutatkozik, amely a több évi tapasztalatok szerint ugrásszerű, akár 100%-os növekedést is mutathat.

A pékáruk tekintetében a húsvéti ünnep elsősorban a kalácsok és a fehér kenyerek látványos forgalmi növekedését eredményezi. A vásárlók ilyenkor a családi összejövetelek miatt szívesebben választják a nagyobb, 1 kilogrammos kiszerelést. Régiónként, a helyi hagyományok és szokások szerint eltérő igények mutatkoznak: egyes helyeken a foszlós, máshol a fonott kalács a kelendőbb, de akad olyan is, ahol a sós kalács a kedvenc. A fehér kenyerek között a kovászosak, és a hosszabban eltarthatóak fogynak jobban, közülük a vekni- és cipóformák egyaránt keresettek. Országosan több regionális pékség is gondoskodik arról, hogy ilyenkor több friss kenyér és kalács érkezzen az üzletekbe. Az előre csomagolt, szeletelt fehér kenyeret is előszeretettel választják, különösen a kovászos kenyeret teszik sokan a kosarukba. A tavaszi szezon pékáru-újdonságai közül pedig kedvelt a medvehagymás pogácsa, az epres és szamócás párna.

Húsvéti sütik:

Húsvét közeledtével a süteményeket és a tortákat illetően évek óta érződik, hogy a vásárlók érdeklődése a saját készítés helyett a késztermékek vagy a könnyen és gyorsan elkészíthető sütemények irányába tolódik el. Tortabevonóknál pedig a magasabb minőségű, nagyobb kakaótartalmú termékeket keresik a vevők. Általánosságban is elmondható, hogy az utóbbi években a magasabb minőségű termékek iránt mutatkozik nagyobb kereslet, ami a szezonális édességekre hatványozottan igaz. Kedveltek a minőségi csokoládényuszik és tojások, a húsvét sztárjának azonban egyértelműen a Kinder tojás számít. Az ünnep idején a szezonális csokik mellett az egész évben kapható édességtermékek forgalma is több mint 20 százalékkal növekszik.

Zöldség-gyümölcs területen különösen a friss idényárukra – például zöldhagymára és piros retekre, salátafélékre – nagyobb az igény, mint általában.

A SPAR tapasztalatai szerint húsvét hetében akár 50%-kal megnőhet a forgalom egy átlagos héthez képest – attól is függően, hogy melyik hónapra, a hónapon belül pedig annak elejére vagy végére esik az ünnep –,

az év ezen időszakában a vevők átlagosan pár ezer forinttól akár több 10 ezer forintig költenek az ünnepi bevásárlásra,

de összességében minden háztartásban többet fordítanak az élelmiszerekre, mint más periódusban. A vállalat ezért is a tavaszi ünnepre speciális, húsvéti választékot kínáló szórólapokkal és egyedi, figyelemfelkeltő, ünnepi motívumokkal díszített áruházi kihelyezésekkel készül. Az áruházlánc az előző évhez hasonlóan a vásárlói igények alapján határozza meg az ünnepi nyitvatartását idén is, ahol szükséges, meghosszabbított időben fogadják a vevőket csütörtökön és szombaton.

Ezeket olvastad már?

Hirdetés

Támogatott tartalom

Mirage étterem – Ahol a fővárosi minőség a vidékkel találkozik

A két éve felújításon átesett Mirage egy stílusos, mégis kellemes hangulatú étterem, a környék egyik legkiemelkedőbb vendéglátóhelye. A fürdőkomplexum vonzásában elhelyezkedő Mirage a Hotel Délibáb szálloda éttermeként nagyszabású célt tűzött ki maga elé: amellett, hogy ők a régió egyetlen széles választékú steak house-a, leendő degusztációs menüjükkel a fine dining iránt érdeklődő réteget is szeretnék magukhoz vonzani. Mint mondták, ez a 10 fogásos menü és a marhahúsuk az, ami valóban tükrözi azt a minőséget, amit ők képviselni akarnak a környéken és a hazai gasztronómiában egyaránt.

Címlapról ajánljuk

További cikkek