Akoronavírusmiatt most kifejezetten fontos, hogy természetes vitaminokkal és ásványi anyagokkal támogassuk immunrendszerünk helyes működését. AFelelős Gasztrohős Alapítványéppen ezért látványos grafikákon mutatja meg, milyen Magyarországon is megtermő, jó áron kapható zöldségeket és gyümölcsöket érdemes fogyasztanunk a következő időszakban.
Ezt is olvasd el!
Ezekre az élelmiszerekre van szükséged valójában a szakemberek szerint
C-vitamin-források
A hazánkban is megtermő káposztafélék vagy például a csipkebogyó is kifejezetten magas C-vitamin-tartalommal rendelkeznek, sokan pedig nem is gondolnánk, hogy jelentős vitaminmennyiség található a burgonyában, valamint például a gesztenyében? Utóbbit sajnos most frissen aligha tudjuk beszerezni, azonban a káposztafélékkel és némi burgonyával mindenképpen érdemes dolgoznunk, ha valami finom és tartalmas fogáson törjük a fejünket.
Hagymafélék
A hagymafélékben található szerves kénvegyület, az allicin kitűnő immunerősítő. A tudomány még nem igazolta ugyan, hogy rendszeres fogyasztása megvédene minket a vírusos megbetegedésektől, azonban ettől még biztosan nem árthat nekünk, ha főleg a tavaszi időszakban friss és ízletes hagymaféléket viszünk be a szervezetünkbe. Azt ugyanakkor fontos tudnunk, hogy a hagymafélék, hagymakivonatok és -porok nem váltanak ki semmilyen gyógyszeres kezelést egy megbetegedés esetében sem.