Ezekkel az ételekkel leszel szerencsés egész évben

Mit esznek az emberek a világ különböző pontjain, hogy szerencsések legyenek a kövekező évben? Mutatjuk, mi van a lencsén túl! 

Nemcsak nálunk vannak ám szerencsehozó ételek és babonák szilveszterkor! Nálam a lencse és a korhelyleves az alap 31-én és elsején, valamint a világ egyik legbugyutább filmje, a 200 szál cigi, és indulhat az ünneplés.

Újévi korhelyleves Kittitől

Újévkor nem hogy főzni nincsen kedvünk általában, de a déli, még rosszabb esetben délutáni ébredés után az előző napi bulitól megviselt gyomor képes produkálni a farkaséhség ...

De vajon mit esznek a világ más tájain, hogy biztosan szerencsések legyenek az új évben? Mutatunk egy körképet!

Fekete bab, zöldek, kukoricakenyér

Még azok is, akik nem az USA déli részéről származnak, előszeretettel fogyasztanak újév alkalmából feketebabot leveles zöldségekkel a szerencse jegyében, mindehhez egy szelet kukoricakenyeret adnak. Ez a mondás járja: “bab pennyért, levelesek dollárért, kenyér az aranyért”. Legalábbis valami hasonló :)

Sertéshús a sokaságért

A világ számos pontján úgy tartják, hogy a sertés az orrával előre kotorászó mozdulatokkal a fejlődést, progressziót, szerencsét segíti elő, ezért a rengeteg helyen kerül sertéshús az ünnepi asztalokra - szárnyasok pedig sosem.

Szilveszteri mázas sonka

Szilveszteri asztalra a lencse mellé itt a legszuperebb feltét. Egy mázas-ragacsos egyben sült sonka. Ízekben gazadag és nagyon szaftos. Szendvicsbe vagy körettel, hidegen és melegen is ...

Szőlőszemek szerencséje

Spanyolországban és Mexikóban az a szokás járja, hogy éjfélkor, és az azt követő 12 órában muszáj 12 szem szőlőt elrágcsálni ahhoz, hogy szerencsés legyen a következő év. Pakolj a vendégsereg elég szőlőfürtöket is a tálcákra!

Guruló gránátalmamagvak

Görögországban teljes gránátalmákat, pontosabban azok magvaikat szórják szét a földön újévkor, a földek termékenységét jelképezve, hiszen a magok mindig a termékenységgel vannak összefüggésben.

Halak, halak

Annyira sok hal úszkál a tengerben, az ázsiaiak például egész halakkal ünneplik a holdújévet, de a tengeri finomság az egész világon bőséget szimbolizál, az európaiak pedig szeretnek tőkehalat, pontyot és heringet enni újévkor. Bár nem eszik meg, de úgy tartják, a halak pikkelyei a bőséget szimbolizálják.

Shuba - ukrán céklás heringsaláta

Ukrán hidegtál-saláta. Kicsit macerás a sok reszelgetéssel meg a mosogatással, cserábe elképesztően finom. Én most egyesével tálaltam, de tepsibe vagy jénaiba is rétegezhetjük, és ...

Tészta és rizs

Ázsiában úgy tartják, ha a hosszú rizs- vagy üvegtésztákat nem vágod ketté, akkor hosszú, szerencsés évet hoznak neked, a rizs pedig egyértelműen a gazdagságot és jólétet szimbolizálja.

Süteményből is van szerencsehozó

A kör alakú finomságok a "teljes körű" boldogságot szimbolizálják, amivel a süti felruházza az elfogyasztóját. Mi biztosan nem ellenkezünk, egyesek odáig mennek, hogy pénzérméket sütnek a kis finomságokba, hogy az elfogyasztója biztosan a legbőségesebb szerencsében részesüljön!

Narancsos-kardamomos kuglóf

Már régóta tervezgettem, hogy kuglófot akarok sütni, csak nem volt hozzá sütőformám. Majd gyanútlanul vásároltam az esti vacsorához a boltban, ahol hirtelen a megláttam egy egész ...

Ezeket olvastad már?

via Allrecipes

Hirdetés

Támogatott tartalom

Sütés-főzés kockázatok nélkül – így lehet füstmentes az ünnep

Hoppá, ez odaégett! Ugye veled is előfordult már hasonló az ünnepi kapkodásban? Nem vagy egyedül – az ünnepek során a sietség ugyanúgy rossz tanácsadó lehet, mint a rutin. Mindegy, hogy a gyakorlatlanság, a túlzott magabiztosság vagy egy rosszul értelmezett régi recept miatt sütöd túl kissé az ételt, az eredmény ugyanaz: nem lesz olyan egészséges, mint amilyen lehetne. Állj meg egy pillanatra még az ünnepek előtt, és gondold végig, mit tehetsz, hogy ne csak ízletesek, de táplálóak is legyenek az ünnepi finomságok.

Legújabb receptek

Gyümölcskenyér

Ha könnyen és gyorsan szeretnétek emlékezeteset villantani, akkor ez a gyümölcskenyér kapóra jöhet. Nálunk most aszalt vörösáfonya, cukrozott gyömbér, aranymazsola, dió és étcsoki ...

Baileys házilag

Ha szeretitek az édes-selymes krémlikőröket, akkor az idei karácsonyi ajándékotok magatoknak legyen az, hogy elkészítitek házilag. Ugyanis sokkal-sokkal finomabb és aromásabb lesz, ...

Csülök sörben sülve

A sörben sült csülök fejedelmi fogás, ráadásul jó kiadós is. Érdemes egy nappal a sütés előtt bepácolni a húst, hogy az ízek jól átjárják és finom szaftos, omlós legyen. Ameddig ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...