Ezekkel az ételekkel azonnal megállíthatod az éhséget

Biztosan többször tapasztaltad már, hogy annak ellenére, hogy bőségesen reggeliztél, a gyomrod korog, és éhesnek érzed magad.

Az állandó éhségérzet nemcsak kényelmetlen, hanem hatással lehet a mindennapi munkakedvre is. Ha folyamatosan azon jár az eszed, hogy rágcsálni kellene valamit, az eltereli a figyelmedet, megzavarja a munkafolyamatot. Ahhoz, hogy tartósan jóllakottnak érezd magad, célszerű olyan ételeket fogyasztani, amelyekben különösen magas a rosttartalom.

Reggeli

A kiadós reggeli megakadályozza az éhségérzetet is: készíts magadnak müzlit zabpehellyel és lenmaggal. A zabpehely egészséges szénhidrátforrás, a lenmag pedig szuperélelmiszer. Ezek az ételek fehérjékkel, omega-3 zsírsavakkal és antioxidánsokkal látják el a testet. Tehát nemcsak energiával kezded a napot, hanem az éhségérzete is elűzöd jó darabig. 

A sárgarépában található rostok kevesebb gyomorsavat termelnek, ami azt jelenti, hogy a jóllakottság érzése tovább tart. A sárgarépából készülhet köret vagy gyümölcslé. Ne felejtsd el, hogy a nyers zöldségekhez érdemes egy csepp olívaolajat adni, hogy azok könnyebben emészthetők legyenek. Az árpa, amellett, hogy hosszabb ideig teltségérzete ad, jót tesz a szív egészségének is. Az árpa könnyen bekapcsolható az étkezésekbe, például ebédidőben egy evőkanálnyi a salátára szórva ízletes és egészséges is. A borsó nemcsak rostokban, hanem fehérjében is gazdag. A sárgarépához hasonlóan ez a kombináció azt is jelenti, hogy kevesebb gyomorsav termelődik, tehát tovább maradsz telve.

Sültsárgarépa-krém

A sárgarépa az a fajta zöldség, ami hőkezelt (sült vagy főtt állapotában) egészségesebb, mint nyersen. Ha sült répából készítünk krémet, a mennyei íz mellett ezt is vegyük ...

Vitaminbomba vérnarancsos saláta

Engedd el a fantáziád! Tegyél zöld leveleket, uborkát, bébispenótot és/vagy rukkolát a tál aljára. Erre jöhet az energiabomba avokádó, színezőnek piciny paradicsomok, lila hagyma, ...

Mandula, mint csokihelyettesítő?

A citrusfélék, például a citrom, a lime és a narancs is megfékezik az étvágyat, mert a bennük található pektinekkel sokáig jóllakottnak érezzük magunkat. Mivel a fehérje gátolja az éhségérzetet, a mandula tökéletes snack két étkezés között, ha a csokoládét szeretnénk helyettesíteni. A hüvelyesek, mint a lencse és a borsó sok fehérjét és rostot tartalmaznak, amelyek egészséges töltőanyagok. A paradicsomban magas a krómtartalom. A króm szabályozza a vércukorszintet és ezáltal szabályozza a  ez étel utáni vágyakozásunkat. Uzsonnaként, levesként vagy salátában a paradicsom remek étvágycsökkentő lehet.

Ezeket olvastad már?

Forrásunk volt.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...