Ezeket a magyar ételeket választották meg a világ legjobb fogásainak

A Taste Atlas nevű, nemzetközileg is elismert internetes gasztronómiai magazin összegyűjtötte a világ legfinomabbnak ítélt ételeit, mi magyarok pedig kimagaslóan jó helyen végeztünk.

A három dobogós

A Tasteatlas több mint 63 ezer vélemény és szavazat alapján választotta ki a világ 100 legjobb ételét. Az első helyen idén a nápolyi Pizza Marherita végzett, míg a második helyet a török Adana Kebap, a dobogó harmadik fokát pedig a japán ramen foglalhatta el - derül ki a Sokszínű vidék híréből.

A klasszikus töltött káposzta receptjéért kattints a képre!

A magyarok is taroltak a versenyen, a húsos ételek kategóriájában ugyanis első helyen végzett a magyar töltött káposzta, ezzel maga mögött hagyva a világ többi országának számos ételkülönlegességét. A hagyományos nemzeti ételek 100-as listáján az előkelő 39. helyen végzett a magyar gulyás, a legjobbak közé sorolták viszont a paprikás csirkét is, mely a 88. legjobb étel lett a ranglistán.

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Tökéletes zserbó

A zserbó nem egy egyszerű műfaj - sok lépésből áll, és ha csak egy is félremegy, akkor vagy kiszárad, vagy nem sül át, és így tovább. Ha ezzel a recepttel próbálkoztok, biztosan jól ...

Tyúkhúsleves

A legklasszikusabb vasárnapi ebéd...pofonegyszerű, csak türelem kell hozzá, meg egy kis gyakorlat. Minden háznál máshogy készítik, a mienk nem szentírás, de szerintünk így a ...

A Taste Atlas szavazói Budapestet a világ 25. legjobb, tradicionális ételeket kínáló városának választották meg. Az országonkénti rangsorolás szerint a magyar konyha legjobb alapanyaga a fűszerpaprika lett, az első tíz helyen pedig a már felsorolt ételek mellett szerepel még a zserbó, a húsleves, a gyulai kolbász és a szegedi téliszalámi is.

Ezeket olvastad már?

Legújabb receptek

Borsos tokány

Hentes, zöldborsós vagy éppen borsos tokány, mindegyiket szeretjük. A lényeg, hogy a húst itt is ott is vékony csíkokra vágjuk, és mindenhol valami mással egészül ki az étel. Ennél ...

Tejbegrízkeksz

Ízükben a retró menzák tejbegrízeit idézik ezek a kakaóba és fahéjba forgatott, roppanós-omlós kekszek. Elkészítésük lehengerlően egyszerű, elfogyasztásuk pedig még ...

Vaníliás grízpuding

A házi vaníliapuding grízzel kiegészített verziója ez, a búzadara pedig valahogyan sokkal otthonosabbá, szinte nosztalgikussá teszi a desszertet. Elkészíteni nem olyan bonyolult, ...

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Olasz tejbegríztorta (Migliaccio)

Olaszország Campania régiójában és Nápoly környékén elterjedt, farsangi édesség ez, amelynek alapját citrushéjjal ízesített tejbegríz adja. A kisült végeredmény olyan krémes, hogy ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!