Ezekből a szakácskönyvekből válogass a fa alá - 13+1 praktikus és káprázatosan szép receptgyűjtemény

Gondban vagy a karácsonyi ajándékkal? Egy szakácskönyv mindig jó választás a gasztronómia szerelmeseinek. Megmutatjuk az idei kínálatot!

Idén a megszokottnál jóval több szakácskönyv jelent meg a könyvesboltokban, aminek mi csak örülni tudunk, mert rengetek kedvencet találtunk közöttük. Nézzétek meg ti is őket:

Nigella Lawson: Nigella Asztalánál- Az otthoni főzés öröme

A könyvben olyan ételek szerepelnek, amelyeket Nigella otthon, a családjának, barátainak szokott elkészíteni. A szakácskönyv nem szimpla kézikönyv, hanem történetek és emlékek gyűjteménye. Olyan recepteket tartalmaz, amit egy haladó szakács könnyen el tud készíteni. A több mint 100 étel között megtalálható az egyszerű kaszinótojás, párolt lila káposzta, sült sertéskaraj, sertéslapocka mellett a nehezebben elkészíthető polentakéregben sült tőkehal, vagy a lassan sült ötfűszeres báránylapocka receptje is.

Az élet épp elég bonyolult – legalább a főzés legyen egyszerű.” (Nigella Lawson)

Kossuth Kiadó, 7500 Ft

Borbás Marcsi: Magyarország finom - Szívem csücske ország sarka

„Borbás Marcsi érzelmekkel átszőtt új könyvében azokra a tájakra kalauzolja az olvasót, melyekhez szoros szálakkal kötődik. Ízes ételek, lenyűgöző képi világ, személyes vallomások a magyar gasztronómia nagy utazójától.”

Az egész szakácskönyv képi világa a vidék hangulatát idézi. Marcsi bejárta az Őrséget, Vendvidéket, Balaton „Mellyéket” és Zselic környékét, hogy megmutassa, milyen finomságokat lehet készíteni a helyi alapanyagokból. Aki szereti Borbás Marcsit a Gasztroangyalban, annak kötelező olvasmány!

Stratcomm Kft, 5950 Ft

Mautner Zsófi: Egy év a konyhámban - Ezernyi öröm, száz életre szóló recept

Mautner Zsófi majd tizenöt éve foglalkozik hivatásszerűen a gasztronómiával, de soha, egyetlen másodperce sem csillapodott a főzés iránti lelkesedése. Minden szombat reggelét a piacon kezdi, ahol friss alapanyagokat vásárol az egész heti menühöz.

Legújabb könyvében egész évre kínál ételeket: borongós téli fogások, zsenge zöld tavaszi főzelékek, koranyári gyümölcsös ételek, hűsítő finomságok a kánikulára, hamisítatlan őszi ételek és italok és ünnepi húsételek az év végére. Külön jó pont jár azért, hogy a könyv végén összeszedte kedvenc beszerzőhelyeit, ezzel is segítve a háziasszonyokat.

21. Század Kiadó, 5990 Ft

Jamie Oliver: 5 hozzávaló - Gyors és könnyű ételek

Finom ételek mindössze öt összetevőből? Jamie Oliver nem ismer lehetetlent, és ízletes fogásokat kínál nekünk könyvében, ami idén karácsonyra már magyarul is kapható.Mind a 135 vadonatúj recept elképesztő ízkombinációkat kínál, teli van tápláló, egészséges ételekkel és sok-sok jópofa ötlettel.

Park Könyvkiadó, 7500 Ft

Mary Berry: Főzni tanulunk

Mary Berry több évtizede a britek egyik kedvenc szakácsnője. A 83 éves sütikirálynőt Magyarországon legtöbben a Sütimesterből (The Great British Bake Off) ismerhetik, ahol 7 évadon keresztül zsűrizte amatőr cukrászok munkáját. Mary most azoknak gyűjtötte össze a legfontosabb alapismereteket, akik szeretnének közelebbi ismeretséget kötni a konyha világával. Ugyanakkor a könyvben inkább olyan fogások vannak, amik a brit és francia konyhában kedveltek, mint például a báránysült, vagy a quiche.

Alexandra Kiadó, 5999 Ft

Csonka Enikő - Varga Gergő: GastroHobbi

„Mint a mesében. Egy lány és egy fiú, Enikő és Gergő él, dolgozik, tervezget, álmodozik, ahogy mindenki más. Egyszer csak Enikő észreveszi, hogy napról napra jobban szeret főzni. Ahogy ez manapság szinte kötelező, főzős blogot indít, amelyen Gergő ételfotóival együtt megosztja a receptjeit. Kapnak érte a kommentekben hideget-meleget, de folytatják. Nem „csak azért is”, hanem örömből. Gergő kitalálja, hogy a receptek mellé videókat készít.”

A GastroHobbirajongóinak tábora a közösségi médiában idén már több mint 450 ezer főre duzzadt. A könyvben található receptek mind-mind gluténmentesek, és az ételek elkészítéséhez egy alkalmazás segítségével videós támogatást is kapunk.

Animus,Central Könyvek, 4590 Ft

Ötvös Zsuzsanna: Kreatív desszertiskola - 25 különleges desszert, 35 alaprecept, végtelen lehetőség

Nem csak profi cukrászok képesek káprázatos desszertkölteményeket alkotni. Ötvös Zsuzsanna maga is hobbicukrászként kezdte, így tudja, hogyan válhat valaki amatőrből igazi mesterré. Könyve 35 alapreceptre épül, amiket apró módosításokkal végtelenül sokféle ízű és textúrájú desszertté alakíthatunk. Az alaprecepteken kívül 25 különleges desszert is várja a vállalkozó kedvűeket. A lényeg, hogy élvezzük, amit csinálunk, és merjünk kreatívak lenni!

Libri Kiadó, 6499 Ft

J.-F. Mallet: Simplissime - A világ legegyszerűbb szakácskönyve

Ha van olyan ismerősöd, aki még soha nem járt a konyha közelében, akkor ezt a könyvet vedd neki karácsonyra. Ez nem egyszerűen egy szakácskönyv, hanem egy lexikon 382 oldalban. Olyan egyszerű és könnyű mindennapi ételeket tartalmaz, amit mindenki el tud majd készíteni. A receptek úgy vannak tálalva, mint egy svéd bútor összeszerelési útmutatója, fotókkal, leírásokkal, így igazából egy teljesen kezdő szakács is el tudja készíteni a fogásokat.

Alexandra Kiadó, 5999 Ft

Sudi Pigott: Dobd fel!

Szerintünk nincs olyan ember a világon, aki ne imádná a palacsintát. Sudi Pigott azoknak készítette ezt a szakácskönyvet, akik egy kicsit unják már a megszokott ízeket, és szeretnének új recepteket is kipróbálni, mint például a skót zabpalacsinta, vagy a gesztenyelisztből készülő toszkán necci. A könyv elején apró tanácsokat is találunk, így azok is nekivághatnak a palacsintasütésnek, akik még soha nem próbálták. Minden palacsintaimádónak kötelező!

Kossuth kiadó, 3490 Ft

Kis-Varga Judit: Csak a süti - Csak a Puffin

Kis-Varga Judit 2015. novemberében elhatározta, hogy saját szakácskönyve lesz. Három évet kellett csak várni, és megjelent a Csak a süti - Csak a puffin, amely 60 desszert receptjét tartalmazza. Judit három évig dolgozott a Nők Lapja Café gasztronómia rovatának vezetőjeként, cukrász viszont sosem volt és nem is lett. Ellenben az elmúlt 11 évben nagyon sokat fotózott, így a receptkönyvben található gyönyörű fotókat is ő készítette.

Festa Bt., 5790 Ft

Bernáth József: Édes emlékek anyukámtól

Mindenki tudja, hogy a legjobb sütirecepteket anyukánktól tanulhatjuk meg. Bernáth József könyvével most azokra gondolt, akinek nem volt olyan szerencséje, mint neki, hogyminden ebédhez frissen sült süteményt kapott. A szakácskönyvben 54 klasszikus sós és édes sütemény receptje található, köztük olyanoké, mint a kuglóf, a piskótatekercs, dobostorta vagy mézes puszedli. Az ételekről készült gyönyörű fotók Szenfeff Lőrinc munkáját dicsérik. Azonnali a békebeli korszak jut róluk az eszünkbe.

BOOOK Kiadó, 5490 Ft

Szabó Jucus: 5 hozzávalós vacsorák

„Szabó Jucus az 5 hozzávaló blog díjnyertes szerzőjének, legújabb könyve.”

A könyv nem túl vastag, mégis 31 egyszerűen és gyorsan elkészíthető vacsorareceptet tartalmaz. A receptek közül az év 365 napjára lehet válogatni, minden évszakra: tavaszra, nyárra, őszre, télre 5-5 vacsorát. 5 recept olyan étel van benne, amelyeket gyerekeknek, gyerekekkel készíthetünk el, és 5 olyan receptet, amiről az igazi otthon jut az eszünkbe. Mindenki megtalálja a kedvére való ételt.

Szabó Judit, 2490 Ft

Carol Wilson - Sue Quinn: Street Food

Ez a közel 400 oldalas kiadvány nem is szakácskönyv, hanem inkább egy nagyon gazdagon illusztrált, átfogó útikalauz azoknak, akik imádnak utazni, és szeretnék felfedezni a világ ízeit. Hat kontinens nagyvárosainak legjobb street food helyeit és ételkülönlegességeit mutatják be a könyvben, Bangkok és Peking pezsgő és színes forgatagától Stockholm és San Francisco kézműves piacaiig. A receptek segítségével pedig akár a saját konyhádba is odavarázsolhatod a nagyvárosok hangulatát. Utazásra fel!

Kossuth Kiadó, 8500 Ft

+1. Segít a séf

Az ország egyik legismertebb áruházlánca immár hagyományszerűen jelentkezik szakácskönyvvel, mellyel a leghűségesebb vásárlóiknak kedveskednek. Könyvesboltban sajnos nem kapható. Széll Tamás, Michelin-csillagos séf tavaly még Mautner Zsófival főzött együtt a Lidl konyhájában, idén pedig sztárokkal ragadott fakanalat. A receptek mellé történeteket is kapunk, az ínycsiklandó fogásokhoz pedig Herczeg Ágnes borszakértő ajánl finom borokat. Emellett praktikus tanácsokat kapunk a séftől, és Galló Nóra dietetikustól.

Lidl

Ezeket olvastad már?

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...