4+1 zöldség, amitől tutira nem puffadsz fel

Te is tapasztaltad, hogy (nyers) zöldségek fogyasztása után hatalmasra puffad a hasad? Most megmutatjuk, melyek azok, amelyekkel megúszhatod ezt a kellemetlenséget.

A legtöbb táplálkozási szakember arra biztatja az embereket, hogy minél több zöldséget fogyasszanak, egyeseknek azonban ez gondot okozhat, ugyanis felfúvódnak tőle. Most mutatunk pár olyan zöldséget, amit bátran fogyaszthatsz, mert nem okoznak ilyen panaszokat:

1. Uborkafélék

Az uborkából bátran fogyaszthatsz, amennyi csak jól esik, hiszen nagyon alacsony a kalóriatartalma, és attól sem kell félned, hogy puffadni fogsz tőle. Ennek a zöldségnek ugyanis alacsony a rosttartalma, a folyadéktartalma viszont igen magas, emellett pedig tele van vitaminokkal és antioxidánsokkal.

2. Spárga

A benne lévő aszparagin nevű aminosav természetes vízhajtóként működik, ezért segít a szervezetnek, hogy felvehesse a harcot a folyadékvisszatartással és a puffadással. Persze arra figyelj oda, hogy egyszerre ne fogyassz belőle túl sokat!

3. Avokádó

Ha túl sok sót vittél be az utóbbi időben, attól is tapasztalhatsz puffadást, ezt viszont az avokádóval könnyedén megszüntetheted. Sok benne a kálium, ami természetes vízhajtó, továbbá közömbösíteni a nátrium kellemetlen hatásait.

4. Cukkini

Ezt a zöldséget bátran fogyaszthatják azok is, akik hajlamosak a felfúvódásra, ugyanis a cukkiniben minimálisan fordulnak elő puffasztó anyagok.

+1. Erjesztett zöldségek

Az erjesztett zöldségek legtöbbünk emésztőrendszerének jót tesznek, hiszen rengeteg „jó” baktérium található bennük, amelyek a belekben elszaporodva támogatják az emésztést, és akadályozzák a puffadást. Mivel a fermentálásnak most különösen nagy divatja van, így nálunk is találsz receptet, ha esetleg házilag készítenéd el a savanyúdat!

Ezeket olvastad már?

Ezeket olvastad már?

via

címlapfotó: Getty

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Hirdetés

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...