4+1 zöldség, amitől tutira nem puffadsz fel

Te is tapasztaltad, hogy (nyers) zöldségek fogyasztása után hatalmasra puffad a hasad? Most megmutatjuk, melyek azok, amelyekkel megúszhatod ezt a kellemetlenséget.

A legtöbb táplálkozási szakember arra biztatja az embereket, hogy minél több zöldséget fogyasszanak, egyeseknek azonban ez gondot okozhat, ugyanis felfúvódnak tőle. Most mutatunk pár olyan zöldséget, amit bátran fogyaszthatsz, mert nem okoznak ilyen panaszokat:

1. Uborkafélék

Az uborkából bátran fogyaszthatsz, amennyi csak jól esik, hiszen nagyon alacsony a kalóriatartalma, és attól sem kell félned, hogy puffadni fogsz tőle. Ennek a zöldségnek ugyanis alacsony a rosttartalma, a folyadéktartalma viszont igen magas, emellett pedig tele van vitaminokkal és antioxidánsokkal.

2. Spárga

A benne lévő aszparagin nevű aminosav természetes vízhajtóként működik, ezért segít a szervezetnek, hogy felvehesse a harcot a folyadékvisszatartással és a puffadással. Persze arra figyelj oda, hogy egyszerre ne fogyassz belőle túl sokat!

3. Avokádó

Ha túl sok sót vittél be az utóbbi időben, attól is tapasztalhatsz puffadást, ezt viszont az avokádóval könnyedén megszüntetheted. Sok benne a kálium, ami természetes vízhajtó, továbbá közömbösíteni a nátrium kellemetlen hatásait.

4. Cukkini

Ezt a zöldséget bátran fogyaszthatják azok is, akik hajlamosak a felfúvódásra, ugyanis a cukkiniben minimálisan fordulnak elő puffasztó anyagok.

Sajtos cukkinigolyók

Még szerencse, hogy az elvetett 10 cukkinimagból csak kettő kelt ki, és azok most ontják magukból a szebbnél szebb rudacskákat. Nincs mit tenni, folyamatosan új finomságokat kell ...

+1. Erjesztett zöldségek

Az erjesztett zöldségek legtöbbünk emésztőrendszerének jót tesznek, hiszen rengeteg „jó” baktérium található bennük, amelyek a belekben elszaporodva támogatják az emésztést, és akadályozzák a puffadást. Mivel a fermentálásnak most különösen nagy divatja van, így nálunk is találsz receptet, ha esetleg házilag készítenéd el a savanyúdat!

Fermentált spárga

Ha szeretnétek kicsit kitolni a spárgaszezont, és később is élvezni a legszuperebb tavaszi zöldség ízét, akkor ez a ti receptetek. A fermentálás az egyik legősibb tartósítási ...

Ezeket olvastad már?

Ezeket olvastad már?

via

címlapfotó: Getty

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...