4+1 zöldség, amitől tutira nem puffadsz fel

Te is tapasztaltad, hogy (nyers) zöldségek fogyasztása után hatalmasra puffad a hasad? Most megmutatjuk, melyek azok, amelyekkel megúszhatod ezt a kellemetlenséget.

A legtöbb táplálkozási szakember arra biztatja az embereket, hogy minél több zöldséget fogyasszanak, egyeseknek azonban ez gondot okozhat, ugyanis felfúvódnak tőle. Most mutatunk pár olyan zöldséget, amit bátran fogyaszthatsz, mert nem okoznak ilyen panaszokat:

1. Uborkafélék

Az uborkából bátran fogyaszthatsz, amennyi csak jól esik, hiszen nagyon alacsony a kalóriatartalma, és attól sem kell félned, hogy puffadni fogsz tőle. Ennek a zöldségnek ugyanis alacsony a rosttartalma, a folyadéktartalma viszont igen magas, emellett pedig tele van vitaminokkal és antioxidánsokkal.

2. Spárga

A benne lévő aszparagin nevű aminosav természetes vízhajtóként működik, ezért segít a szervezetnek, hogy felvehesse a harcot a folyadékvisszatartással és a puffadással. Persze arra figyelj oda, hogy egyszerre ne fogyassz belőle túl sokat!

3. Avokádó

Ha túl sok sót vittél be az utóbbi időben, attól is tapasztalhatsz puffadást, ezt viszont az avokádóval könnyedén megszüntetheted. Sok benne a kálium, ami természetes vízhajtó, továbbá közömbösíteni a nátrium kellemetlen hatásait.

4. Cukkini

Ezt a zöldséget bátran fogyaszthatják azok is, akik hajlamosak a felfúvódásra, ugyanis a cukkiniben minimálisan fordulnak elő puffasztó anyagok.

Sajtos cukkinigolyók

Még szerencse, hogy az elvetett 10 cukkinimagból csak kettő kelt ki, és azok most ontják magukból a szebbnél szebb rudacskákat. Nincs mit tenni, folyamatosan új finomságokat kell ...

+1. Erjesztett zöldségek

Az erjesztett zöldségek legtöbbünk emésztőrendszerének jót tesznek, hiszen rengeteg „jó” baktérium található bennük, amelyek a belekben elszaporodva támogatják az emésztést, és akadályozzák a puffadást. Mivel a fermentálásnak most különösen nagy divatja van, így nálunk is találsz receptet, ha esetleg házilag készítenéd el a savanyúdat!

Fermentált spárga

Ha szeretnétek kicsit kitolni a spárgaszezont, és később is élvezni a legszuperebb tavaszi zöldség ízét, akkor ez a ti receptetek. A fermentálás az egyik legősibb tartósítási ...

Ezeket olvastad már?

Ezeket olvastad már?

via

címlapfotó: Getty

Hirdetés

Támogatott tartalom

Sütés-főzés kockázatok nélkül – így lehet füstmentes az ünnep

Hoppá, ez odaégett! Ugye veled is előfordult már hasonló az ünnepi kapkodásban? Nem vagy egyedül – az ünnepek során a sietség ugyanúgy rossz tanácsadó lehet, mint a rutin. Mindegy, hogy a gyakorlatlanság, a túlzott magabiztosság vagy egy rosszul értelmezett régi recept miatt sütöd túl kissé az ételt, az eredmény ugyanaz: nem lesz olyan egészséges, mint amilyen lehetne. Állj meg egy pillanatra még az ünnepek előtt, és gondold végig, mit tehetsz, hogy ne csak ízletesek, de táplálóak is legyenek az ünnepi finomságok.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Téli feltöltődés a büki termálvíz erejével

Képzeljük el a pillanatot, mikor a szobából vagy akár a medencéből szemléljük a szállingózó hópelyheket, és lelkünket a megnyugvás szelleme járja át. Az év legzordabb, mégis csodás időszakában megérdemlünk egy kis kényeztetést, finom falatokat, lágy illatokat és stresszoldó kezeléseket.

Legújabb receptek

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Céklacarpaccio

Húsmentes carpaccio céklával. A hajszálvékony céklaszeleteket csodálatosan tálalhatjuk mandulaszósszal, zöldsalátával, csírával, magokkal, bogyós gyümölcsökkel, akár ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...