Ezek voltak az első csipszek gyerekkorunkból - emlékeztek ezekre?

Mik az első csipszélményeitek? Összeszedtünk pár olyan darabot, amire máig jó szívvel emlékszünk - jó hír, hogy némelyik még most is kapható!

1. Snacky

Félkész burgonyaszirom, natúr

Elég bizarr emlék, de a szerkesztőségben nem egy ember szeme lábadt könnybe, zacskóját látva. Ezt bizony olajban kellett sütni! A kalóriákat pedig hagyjuk.

Rácsos kedvenc volt

2. Chio Taccos, Flips, sós, paprikás

Oldskul csipszeszacskók csúnya fotón - de a hangulatot azért hozzák! Mikor megjelentek a polcokon a '90-es évek közepe fele, nem győztük falni őket. Ők voltak az elsők. A taccost szigorúan ujjunkra húzva rágtuk körbe, a flipset a mogyoróimádó ínyenceknek hagytuk, a sós meg paprikás pedig minden szülinapi zsúron ott volt.

Az elsők

Íme egy Chio-reklám 1997-ből:

3. Chio Big Pep

A másik kedvenc volt a kis bacon alakú szalonnás csipsz, az első Chio-k egyike - ma is kapható, de próbáltunk egy régebbi fotót keresni róla. Mert az ínyencek Chio-t ropogtatnak!

Szalonnarajongóknak

4. Chio Sombreros

A klasszikus mexikói életérzés a '90-es évekbeli Magyarországon. Imádtuk, és bolti emlékeink szerint már nem kapható. :(

Kis sombrero-kalapkák

5. Pom Bar

A Pom Barről találtunk egy 1995-ös reklámot, emlékeztek rá? Sokan imádjuk, de van, (például a főszerkesztőnk), aki kifejezetten nem szereti.

6. Vödrös Chio

Barbie-ruhák, matchboxok és LEGO-darabkák isteni tárolóhelye volt a fémdobozos chios vödör!

Egy vödör öröm

7. Traccsparti, burgonyaszirom és szalonna

Egy emberként sikítottunk fel, mert talán tényleg ezek voltak a legfinomabbak. A "magyar big pepből" olyan is létezett (létezik?), amelyiket sütőben kell sütni.

A legfinomabbak

Ezeket láttad?

Ezeket olvastad már?

címlapfotó

Hirdetés

Támogatott tartalom

Sütés-főzés kockázatok nélkül – így lehet füstmentes az ünnep

Hoppá, ez odaégett! Ugye veled is előfordult már hasonló az ünnepi kapkodásban? Nem vagy egyedül – az ünnepek során a sietség ugyanúgy rossz tanácsadó lehet, mint a rutin. Mindegy, hogy a gyakorlatlanság, a túlzott magabiztosság vagy egy rosszul értelmezett régi recept miatt sütöd túl kissé az ételt, az eredmény ugyanaz: nem lesz olyan egészséges, mint amilyen lehetne. Állj meg egy pillanatra még az ünnepek előtt, és gondold végig, mit tehetsz, hogy ne csak ízletesek, de táplálóak is legyenek az ünnepi finomságok.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Téli feltöltődés a büki termálvíz erejével

Képzeljük el a pillanatot, mikor a szobából vagy akár a medencéből szemléljük a szállingózó hópelyheket, és lelkünket a megnyugvás szelleme járja át. Az év legzordabb, mégis csodás időszakában megérdemlünk egy kis kényeztetést, finom falatokat, lágy illatokat és stresszoldó kezeléseket.

Legújabb receptek

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Céklacarpaccio

Húsmentes carpaccio céklával. A hajszálvékony céklaszeleteket csodálatosan tálalhatjuk mandulaszósszal, zöldsalátával, csírával, magokkal, bogyós gyümölcsökkel, akár ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...