Ezek a szobanövények mutatnak a legjobban az konyhában

Van szobanövény a konyhádban? Ha még nincs, épp itt az ideje, hogy beújíts! Mutatjuk, mi bírja a legjobban a konyhai terepet!

A konyhák általában nagy ablakokkal vannak megáldva, ezáltal világosak és a szellőztetésük is megoldott. Ugyanakkor mégis kritikus hely a kényesebb szobanövények számára a főzés közben felszabaduló pára, gőzök és a hő miatt. A nehezített pálya ellenére is vannak olyan szobanövények, amelyek jól bírják a strapát ilyen körülmények mellett is.

A gyógy- és fűszernövények kedvenc helye lehet

A konyhaablakba érdemes néhány gyógy- és fűszernövényt, például rozmaringot, bazsalikomot, kakukkfüvet, levendulát, petrezselymet és zsályát tenni, mert jól bírják a fent említett konyha körülményeket. Ráadásul a főzéshez is kiváló alapanyagok.

Bővítsd a kínálatot

A fűszernövények mellett kevés gondozást igénylő szobanövényekkel is díszíthetjük a konyhát.

A teljesség igénye nélkül:

Borostyán

Sokoldalú növény, leginkább a nedves talajt kedveli, ráadásul alkalmas a levegőben lévő szennyező anyagok tisztítására is.

Aloe vera

Az aloe vera olyan gélszerű nedvességet tartalmaz, amely hatékony az égési sérülések kezelésére, így tényleg a konyha a legalkalmasabb hely a számára.

Zöldike

Ezt a növényt rendkívül könnyű gondozni, mert minden körülményt jól visel. Szuperül növekszik cserépben vagy lógó kosarakban, és nagyszerű a levegő tisztítására, illetve a kellemetlen szagok megszüntetésére.

A levegő tisztítására ideális még a vitorlavirág, menta, jázmin, páfrány, guminövény vagy a liliom.

TIPP: A nagyobb és gyorsan nővő, terjeszkedő növényeket hagyjuk a nappaliban vagy az étkezőben! A pozsgásokkal azonban bátran kísérletezzünk a konyhában is, mert amellett, hogy jól mutatnak, gondozásukra sem kell sok energiát fektetni!

Ezeket olvastad már?

via BalconyGardenWeb

Legújabb receptek

Dubaji csoki

A dubaji csoki most óriási őrület, úgyhogy muszáj volt kipróbálnunk, hogy valóban felér e a hírnevéhez.

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...