Ezek lehetnek a legkoszosabb eszközök egy étteremben - 5 dolog, amit nem takarítanak eléggé

Te is szoktál étteremben enni? Néha nem árt vigyázni, mert nem biztos, hogy mindenhol mindent letakarítanak. Mutatjuk, mik lehetnek a legkoszosabb eszközök egy étteremben.

Korábban már írtunk róla, hogy mik a legmocskosabb dolgok egy háztartásban. A bacik miatt nem árt takarítani, azonban a lakáson kívül nagyobb veszély leselkedhet ránk, mondjuk egy étteremben. A Taste of Home oldal összegyűjtötte, melyek azok az eszközök, amiket ha nem takarítanak, akkor komoly baciforrások lehetnek. Íme a lista:

1. Só- és borstartó

Lehet, hogy nem olyan jó ötlet utólag sózni és borsozni az ételt. A só- és borstartót rengetegen fogják a kezükbe, ezért sok baktérium tud rajta megragadni. Egy néhány évvel ezelőtti kutatásban a legveszélyesebbnek a borstartót titulálták, amin e. coli baktériumot is találtak.

2. Étlap

Dr. Chuck Gerba, az Arizónai Egyetem kutatója szerint egy étlapon százszor több baktérium ragadhat meg, mint egy vécéülőkén. Ha kicsit belegondolunk, akkor lehet ebben némi igazság, mivel az étlapok is kézről kézre járnak az étteremben. Néha tehát ezeket sem árt áttörölni.

3. Székek

Egy 2012-es kutatásbanmegvizsgálták az éttermi székeket is. Az esetek 70%-ban találtak veszélyes baktériumokat. Miért? Mert sokan húzzák ki, és ülnek rá.

4. Snackes tálak

A mexikói éttermekben gyakran adják piros műanyag tálkában a tortillát, vagy más finomságokat. Ezeket sem árt jól elmosni, mert megragadhatnak rajtuk a szennyeződések. Ugyanez igaz fa tálakra és a fonott kis kosárkákra is.

5. Ételcsipesz a svédasztalon

A svédasztalos étkezések leginkább a hotelekben elterjedtek, de az önkiszolgáló éttermekben is találkozhatunk a különböző ételcsipeszekkel, és adagoló kanalakkal. Talán nem kell nagyon magyarázni, miért ragad meg ezeken is sok bacilus, ha nem takarítják, vagy cserélik le őket. Semmi sem garantálja, hogy mindenki kezet mos, mielőtt sonkát, vagy salátát szed magának a tányérjára.

Ezeket olvastad már?

Ezeket olvastad már?

via Taste of Home

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...