Ezek a legjobb minőségű konyhai munkalapok a szakemberek szerint

Az elmúlt 20 évben a gránit munkalapok tejhatalommal uralták a konyhákat, de az utóbbi években új versenytárs tűnt fel a piacon, ez pedig nem más, mint a kvarc!

De a trendeket most kicsit mellőzve, nézzük meg, melyek azok az anyagok, amik praktikusság, esztétikum és tartósság szempontjából versenyezhetnek minőségi konyhapult kategóriában. A szakemberek szerint a következő anyagokkal nem lehet mellélőni:

Laminált

A laminált padló például tökéletes alternatív megoldást jelent a keményfa padlóburkolatok helyett, akkor miért ne vethetnénk be konyhai munkalapként is? Patti Guthrie, az ARH Interiors alelnöke szerint az anyag strapabíró, esztétikus, és a gránit, kő, kvarc anyagoknál jóval olcsóbb alternatíva.

Fa

Ha a lamináltnál picit igényesebb megoldást keresünk, de olcsóbbat, mint például a kő, akkor a faburkolat még mindig tökéletes választás. Egyetlen hátulütője, hogy időközönként a fa karbantartást igényel, hogy szép maradjon! – mondta a szakember.

Kerámia csempe

Guthrie szerint egy másik megfizethető lehetőség a kerámiából készített munkalap, amely préselt agyagból készül, és mázzal van bevonva, ellenáll a hőnek és a víznek is! Azonban a csempék közötti habarcsvonalak idővel piszkosak lesznek, amit gyakran kell takarítani.

Corian munkalap

Az akril polimer és az alumínium-oxid trihidrát kompozitja a Corian, ami egyre inkább elterjedt a munkalapokon – legalábbis Guthrie szerint. Különböző színekben kapható, könnyen karbantartható, és nagyon tartós.

Kvarc, a gránit fő mumusa

A kvarc magasabb árkategória, mint a gránit, ennek ellenére nagyon népszerű konyhai munkalap-alapanyag.

„A textúrája nem teszi lehetővé a baktériumok, a penész vagy a penészgomba megtapadását, nem marad foltos, könnyedén tisztítható és időtálló” – mondta a szakember, aki a márvány helyett a kvarcot ajánlja munkalapnak, mert ez egy lágyabb és árkategóriában olcsóbb kő, mégis ugyanolyan praktikus, mint a márvány.

Ezeket olvastad már?

via ApartmentTherapy

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...