Ezek a gyerekek elképesztően sok pénzt gyűjtöttek limonádéárulással

Néhány amerikai kisgyerek komoly pénzgyűjtésbe kezdett az egyik legnépszerűbb és legegyszerűbb módon: limonádét kezdtek el árulni a családi ház előtt. 

Az Ohio-ban élő Amanda Zerbe-nek és legjobb barátnőjének összesen hat gyerkőcük van, az egyik legkisebb fiú, az ötéves Jack pedig nemrégiben megkérte édesanyját, Amandát, hogy állítsanak fel egy limonádé-árusító standot a ház előtt. Az ötlet a többi gyereknek is nagyon tetszett, így szeptember elején mintegy háromnegyed órányi limonádé eladással 148 dollárt, vagyis nagyjából 45 ezer forintot gyűjtöttek, leginkább a szomszédok jóvoltából - írja a 24.hu.
A szülőknek sikerült meggyőzni a gyerekeket arról, hogy az összegyűlt pénzt adják oda a Cincinnati gyerekkórháznak, ugyanis ebben a kórházban esett át májtranszplantáción Weidnerék nagyobbik lánya, Beatrice.
Hogy az átadás ünnepélyesebb legyen, a két család készített egy óriási csekket ábrázoló papírt a 148 dollárról, majd a gyerekekkel együtt bementek a kórházba átadni azt, és természetesen a pénzt is.
A két család nem is sejtette, micsoda gyűjtési akció lett abból, hogy a csekkel együtt lefotózott gyerekeket megosztották közösségi oldalaikon.

Ez is érdekelhet:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...