Ezek az ételek segítenek a koncentrálásban, ha home office-ban dolgozunk

Ha azt érezzük, hogy nem vagyunk képesek fókuszálni az otthoni munkavégzés során, ezeket az ételeket jegyezzük meg magunknak.

Mint minden szervünkre, az agyunkra is hat az, hogy mit viszünk be a táplálkozással a szervezetünkbe. Az étkezés a bőr állapota mellett nemcsak a testsúlyunkra, a fizikai közérzetünkre, de a mentális állapotainkra is hatással van. Ennek egyik negatív - és igen egyértelmű - megnyilvánulása, ha nem eszünk semmit, leesik a vércukrunk, és úgy próbálunk gondolkodni: nehezen megy.

via GIPHY

Vannak úgynevezett brain foodok, azaz "agyételek", melyek elősegítik a koncentrálást, és megelőzik, hogy szellemileg elfáradjunk, ha ilyen típusú munkát végzünk. Ha tartósan jót akarunk tenni a fizikai állapotunk mellett a kognitív képességeinknek is, akkor minél kevesebb cukrot és készételt fogyasszunk, és igyekezzünk minden nap enni valamennyit az agyserkentő élelmiszerek csoportjából is.

Ezek közül a legerősebb hatással bíróak:

Avokádós toast buggyantott tojással

És íme a recept, amelynél kevés egyszerűbbet találunk vasárnap reggelire. Négy hozzávaló, kis odafigyelés, és az egyik legjobb tavaszi, szinte hivatalos Húsvéti reggelit ehetjük a ...

Kurkuma tea

Nagyon meglepő párosítás: kurkuma, méz, bors, citromlé. De aki egyszer megkóstolja, örökre rabja lesz ennek a misztikus és csodaszép italnak.

  1. Avokádó
  2. Áfonya
  3. Mogyoró
  4. Kurkuma
  5. Szójabab
  6. Étcsokoládé
  7. Kávé
  8. Dió
  9. Brokkoli
  10. Hal

Brokkoli alapú pizza Grétitől

A brokkolit sokféleképpen elkészíthetjük. Ez a recept egy merőben új lehetőséget kínál, liszt helyett alkalmazza a gyönyörű zöldséget. Habár kívülről nem látható szép színe, ...

Ha a felsorolt élelmiszerekből minden nap eszünk egy keveset, biztos, hogy nem fáradunk el olyan hamar a számítógép előtt, de a testünknek, illetve az alakunknak sem ártunk vele. Nyilván ezek közül a koffeinnek van a leginkább erős hatása, mely a kávé mellett a csokiban is megtalálható, a koffeinnel viszont nem helyettesíthetőek azok a zsírok, melyek az olajos magvakban megtalálhatóak, sem az antioxidánsok, melyeket viszont a gyümölcsök tartalmazzák.

Pirított dió

Anyukámtól kaptam egy nagy szatyor diót. Felmerült az ötlet, hogy talán készíthetnék pirított diót, ha már annyira szeretem. A neten keresgélve ráakadtam erre a receptre, csak hát ...

Ezeket láttad?

Ezeket olvastad már?

Via

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...