Ez történt a világ legkövérebb, koronavírusos emberével

Szinte csodával határos, hogy súlyos betegségei ellenére így viselte a betegséget.

Juan Pedro Franco még 2017-ben került be a Guiness Világrekordok könyvébe 595 kilós súlyával, mint a legkövérebb ember. A most 36 éves férfi ma már "csak" 208 kilót nyom, de túlsúlya mellett mégcukorbetegséggel, magas vérnyomássalés krónikus tüdőbetegséggel is küzd. Így amikor elkapta a koronavírust, kevés esélye volt a statisztikák szerint a túlélésre. Mégis sikerült leküzdenie a betegséget, bár nagyon megviselte a testét a vírus.

"Nagyon agresszív betegség. Fájt a fejem, a testem, nehézlégzéssel és lázzal küzdöttem. Abba a csoportba tartozom, amely számára nagyon kockázatos ez a betegség" – mesélte Franco, aki Aguascalientesben él.

Mexikó jelenleg negyedik helyen áll a világban a Covid-19-betegségben elhunytak számát tekintve, ennek pedig az is lehet az oka, hogy a mexikói gyerekek a világ leginkább elhízottjai között vannak. (A felnőtt lakosságot tekintve pedig a második legnagyobb arányú az elhízottság.)

A koronavírusban elhunyt több mint 74 ezer mexikói lakos negyede elhízott volt.

Jose Antonio Castaneda, a Francót extrém elhízottsága miatt kezelő orvoscsoport vezetője elmondta, hogy a cukorbetegséggel, magas vérnyomással és szívbetegséggel küzdő páciensek sokkal érzékenyebbek a súlyos komplikációkra.A túlélési esélyük nagyon csekély – tette hozzá. Szóval ez egy csoda!

Ezeket olvastad már?

Ezeket olvastad már?

Címlapkép

(MTI)

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Hirdetés

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...