Ez az országkedvenc magyar TORTA lett most Hungaricum - kitaláljátok?

Szuper finom és óriás kedvenc magyar tortával bővült a Hungaricumok gyűjteménye - Ti is szeretitek?

A Dobos-torta lett az új magyar Hungaricum, ezen kívül pedig, szintén a Hungarikum Bizottság döntése alapján a Magyar Értéktár része lett 4 új elem is:

- a jellegzetes dunántúli pásztorhangszer, a hosszifurugla,

- a regölés

- a magyar cifraszűr,

- a betyárköltészet.

Eredeti Dobos-torta

A párom mindig valamilyen csokoládés tortát kér a születésnapjára. Tavaly Lúdláb tortája volt, az idei kívánsága pedig a Dobos-tortára esett. És ha már én magam készítem el, akkor ...

Tudtad?

„kör alakú torta, amelyben öt Doboslap között Doboskrém található. A Doboslap és a Doboskrém közel egyenlő vastagságú. A Dobostorta tetejét az aranybarnára karamellizált cukorral készített Dobostető alkotja."

2017-ben Magyarországon miniszteri rendeletben határozták meg a híres torta összetételét és alakját:

A Dobos-torta megalkotója Dobos C. József (1847–1924), pesti cukrászmester 1884-ben elkészítette a róla elnevezett édességet, és első alkalommal 1885-ben, az első Budapesti Országos Általános Kiállításon mutatta be a nagyközönségnek. Kóstolói között ott volt Erzsébet királyné és I. Ferenc József is. A Dobos-torta Európa-szerte ismertté vált és mai napig nagy kedvenc az országban is.

Még több Dobos-tortát itt találsz!

Ezeket olvastad már?

via

címlapfotó

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...