Ez az olasz nagyi zseniálisan oktat ki mindenkit a koronavírusról

Az internet népe most éppen a cuki olasz nagyiért rajong, aki egy videóban beszél arról, mire kell odafigyelni a koronavírussal kapcsolatban.

A koronavírus okozta bezártság és aggódás igencsak aggasztó, de azért érdemes arra a pár pozitív mellékhatásra is felfigyelni, amit ennek a betegségnek köszönhetünk: például a minden nap szerenádozó olaszokra vagy a különleges rózsaszín kenyérre. És most itt van még egy: a cuki nagyi, aki megmondja a tutit a betegségről!

Igazából semmilyen nagy újdonságot nem árul el, de annyira szerethető, hiszen okosságai hallatán mindenkinek rögtön a saját nagymamája ugrik be.Az azonnal mosolyt csal majd az arcodra, ahogy mindezt a sok bölcsességet olaszul magyarázza, és akkor még a háttérmuzsikát nem is említettük.

NÉZZÉTEK:

„Miről is beszélgessünk? A koronavírusról? De miért? Elvileg mindenki tud már mindent, tele a padlásunk jó tanácsokkal. De mondok én is párat, mert én már annyiféle járványt túléltem” – mondja a nagyi.

Például hogy moss kezet! Ez újdonság? Ne csak a koronavírus miatt, hanem azért, mert egész életemben ezt mondogattam neked, igaz? "Mostál már kezet?" Hú, hányszor kérdeztem én ezt már!”

via GIPHY

„Ha tüsszentesz, a könyékhajlatodba tüsszents! Tudom, mindig azt mondogattam régebben, hogy ha köhögsz, tüsszentesz, tedd a kezed a szád elé. Most viszont azt mondom, tüsszents a könyékhajlatodba! De felőlem akár tüsszöghetsz a térdedbe is, az milyen menő!”

„Azt mondják, az ölelés, a kézfogás és a puszi veszélyforrás. Mi lenne, ha innentől köszönésképp kacsintanánk? Kacsintsatok egymásra, ha találkoztok! Tetszik az ötlet?”

via GIPHY

„Ne hibáztass senkit, főleg ne diszkriminálj! Ez a betegség Kínából érkezett, de ezért ne bántsd a kínaiakat. Ez a vírus lecseng pár hét alatt, de a diszkrimináció itt marad, és ez nincs jól.”

„Félsz a karanténtól? Azt kérdezed, vajon mit tudsz tenni bezárva 14 napon keresztül? Felőlem pucolj ablakot. Én például biztos, hogy szószokat és mártásokat fogok főzni. Két héten át főzőcskézni fogok. És ha letelik, aranyárban eladom a mártásaimat, ahogyan most a kézfertőtlenítőt akarják súlyos pénzekért eladni nekünk.”

via GIPHY

„Ezekben a napokban meg kell tanulnod kilépni a komfortzónádból. Figyelj oda másokra, próbálj segíteni ott, ahol tudsz.

Egyetértünk? Egyetértünk!

Ezeket olvastad már?

via

Címlapkép: Facebook videó

Hirdetés

Támogatott tartalom

Sütés-főzés kockázatok nélkül – így lehet füstmentes az ünnep

Hoppá, ez odaégett! Ugye veled is előfordult már hasonló az ünnepi kapkodásban? Nem vagy egyedül – az ünnepek során a sietség ugyanúgy rossz tanácsadó lehet, mint a rutin. Mindegy, hogy a gyakorlatlanság, a túlzott magabiztosság vagy egy rosszul értelmezett régi recept miatt sütöd túl kissé az ételt, az eredmény ugyanaz: nem lesz olyan egészséges, mint amilyen lehetne. Állj meg egy pillanatra még az ünnepek előtt, és gondold végig, mit tehetsz, hogy ne csak ízletesek, de táplálóak is legyenek az ünnepi finomságok.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Téli feltöltődés a büki termálvíz erejével

Képzeljük el a pillanatot, mikor a szobából vagy akár a medencéből szemléljük a szállingózó hópelyheket, és lelkünket a megnyugvás szelleme járja át. Az év legzordabb, mégis csodás időszakában megérdemlünk egy kis kényeztetést, finom falatokat, lágy illatokat és stresszoldó kezeléseket.

Legújabb receptek

3 napos mézeskalács-sajttorta

Egy igazi fűszeres karácsonyi finomság. A nevét azért kapta, mert a mézeskalácsok és a torta pihentetési ideje miatt 3 nap alatt készül el. Kóstoljátok meg! :)

Tejfölös-sajtos csirkecomb

A csirkecombot már előző este befűszerezhetjük, így az ízek jól átjárják a húst, másnap pedig csak a sütéssel kell majd foglalatoskodnunk. Én barna rizsből készült rizibizivel ...

Preckedli (diós linzer) cukorbetegeknek

Tálalás előtt szórjuk meg ízlés szerint poreritrittel, majd úgy kínáljuk. Száraz, hűvös helyen tárolva egy-két hétig is eláll, sőt minél tovább áll, annál finomabb, és omlósabb ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...