Ez most a világ legdrágább hamburgere - neked telne rá?

A hamburger árát a mellé felszolgált ital dobja meg.

Mennyit fizetnél egy hamburgerért? Mit szólnál, mondjuk 1,5 millió forinthoz? Igen, egy picivel többe, 5000 dollárba kerül a világ jelenlegi legdrágább hamburgere, amit egy Las Vegas-i kaszinó éttermében szolgálnak fel a vastag pénztárcájú vendégeknek.

A francia séf, Hubert Keller által üzemeltet Fleur étteremben főleg francia fogások készülnek, például hagymaleves vagy coq au vin (kakas vörösborban). Ezek mellett fér meg a világ legdrágább hamburgere, aThe Fleur Burger 5000. De miből készül ez az étel?

A húspogácsa alapja wagyu marhahús, amit libamáj és szarvasgombaforgácsok koronáznak meg. A hamburgerhez természetesen jár még sültkrumpli, ám nem ettől lesz igazán drága az egész. Az étterem egy izgalmas csavarral dobta meg az étel árát. A hamburger mellé egy üveg, 1995-ös évjáratú Chateau Petrus bordeaux-i bort adnak, ami rögtön megdobja a fogás árát. Felmerül a kérdés, ki az, aki hajlandó kifizetni több mint 1,5 millió forintot egy ilyen kicsi hamburgerért csak azért, hogy minőségi bort igyon?

Ezeket olvastad már?

A 9 legjobb gyorsétel otthon

Mást sem hallunk, csak hogy milyen egészségtelen a gyorskaja. Pedig ez nem feltétlenül igaz - otthon elkészítve nemcsak finom, de egészséges is lehet a kedvenc utcai ételünk!

Dacota

via Insider

Legújabb receptek

Dubaji csoki

A dubaji csoki most óriási őrület, úgyhogy muszáj volt kipróbálnunk, hogy valóban felér e a hírnevéhez.

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...