Ez most a világ legdrágább hamburgere - neked telne rá?

A hamburger árát a mellé felszolgált ital dobja meg.

Mennyit fizetnél egy hamburgerért? Mit szólnál, mondjuk 1,5 millió forinthoz? Igen, egy picivel többe, 5000 dollárba kerül a világ jelenlegi legdrágább hamburgere, amit egy Las Vegas-i kaszinó éttermében szolgálnak fel a vastag pénztárcájú vendégeknek.

A francia séf, Hubert Keller által üzemeltet Fleur étteremben főleg francia fogások készülnek, például hagymaleves vagy coq au vin (kakas vörösborban). Ezek mellett fér meg a világ legdrágább hamburgere, aThe Fleur Burger 5000. De miből készül ez az étel?

A húspogácsa alapja wagyu marhahús, amit libamáj és szarvasgombaforgácsok koronáznak meg. A hamburgerhez természetesen jár még sültkrumpli, ám nem ettől lesz igazán drága az egész. Az étterem egy izgalmas csavarral dobta meg az étel árát. A hamburger mellé egy üveg, 1995-ös évjáratú Chateau Petrus bordeaux-i bort adnak, ami rögtön megdobja a fogás árát. Felmerül a kérdés, ki az, aki hajlandó kifizetni több mint 1,5 millió forintot egy ilyen kicsi hamburgerért csak azért, hogy minőségi bort igyon?

Ezeket olvastad már?

A 9 legjobb gyorsétel otthon

Mást sem hallunk, csak hogy milyen egészségtelen a gyorskaja. Pedig ez nem feltétlenül igaz - otthon elkészítve nemcsak finom, de egészséges is lehet a kedvenc utcai ételünk!

Dacota

via Insider

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...