A majonéz eléggé megosztó étel. Ismerek olyat, aki mindenhez, de tényleg, szinte mindenhez tudna enni belőle, van, aki pedig már az illatától vagy az állagától is kimenekülne a világból, nemhogy a konyhából.
Sokáig én sem voltam valami nagy rajongó, míg nem találkoztam egy olyan, házilag készített változattal, ami után nagyon gyorsan és gyökeresen megváltozott a véleményem. Ahogy körbekérdeztem, rájöttem, hogy az egyik leggyakoribb ok, ami miatt sokan kiborulnak tőle, az épp a flakonosvagy tubusos stb. kiszerelésekkel szembeni ellenérzés. Ez nekem is jelentős szerepet játszott az utálatomban.
Az eatthis.com viszont elárulta a leggyorsabb, mindössze 10 perces házi csodareceptet, ami az ilyen ellenérzéseket egy pillanat alatt eloszlatja, hogy kizárólag a selymes, finom ízre és állagra fókuszálhassunk – a legjobb pedig, hogy pontosan tudjuk, hogy mi kerül bele!
Csokoládés süteményekhez és a grillsajthoz is fantasztikusan passzol, így nyugodtan kitekinthetünk a virslihez kanalazott vagy sült krumplihoz társított változatokról.
Íme 10 perces majonéz hozzávalói:
- 2 tojás
- 1 csésze olívaolaj
- 1/4 teáskanál só
- 2 teáskanál citromlé
...és a villámgyors összeállítás:
- Válaszd szét atojássárgáját és a tojásfehérjét, tedd a sárgáját robotgépbe vagy kézimixerbe, és kezdd el felverni.
- Add közben hozzá a citromlevet, és a habverő segítségével addig keverd, amíg a tojás és a citrom teljesen össze nem állegy homogén masszává.
- Apró cseppekben adagold hozzá az olajat, mindeközben keverd tovább a készülő majonézt, kb. 8-9 percig.
- Amint a majonézedtökéletes állagot ér el,hintsd meg sóval.
- Tárold egy kis lezárt edényben, hűtőszekrényben, és legfeljebb 3-4 napig fogyaszd.
Ezeket olvastad már?
Ezeket olvastad már?
Így készült nálam a jellemhibás, SZALAGTALAN farsangi fánk
Az első szalagosfánk-próbálkozásomat dokumentáltuk a NoSalty-val. Van mit tanulni, de azóta fejlődtem, íme, okuljatok ti is!
CoookTöbb mint 2 millióan követik a nagymamát, aki rászoruló gyerekeknek...
Elképesztően nagy adag ételeket készít az egyik legnépszerűbb indiai nagymama, aki főztjével a rászoruló gyerekeken segít. Becsülendő, amit véghez visz!
Fenes GábrielKés, villa, sztárvendég: "Előadás után olyan farkaséhes leszek, hogy nem...
Új sorozatunkban ismert emberek mesélnek az étkezési szokásaikról, elsőként Pokorny Lia, akit szerintem nemigen kell bemutatni senkinek.
Hajós SzandraÍgy készül az olaszok csörögefánkja és kagyló alakú tésztabatyuja
Imádjuk a farsangot, de nem csupán a beöltözős bulik miatt. Minket a fánkok és a sütik hoznak igazán lázba! Most Olaszországból hoztunk nektek két receptet.
Gréti