Ez a legjobb 10 perces, házi majonézrecept

Ha unod már a bolti majonézeket, vagy valahogyan sosem szeretted ezt a megoldást, a házi majonézt neked találták ki – ezt a 10 perces receptet pedig főleg!

A majonéz eléggé megosztó étel. Ismerek olyat, aki mindenhez, de tényleg, szinte mindenhez tudna enni belőle, van, aki pedig már az illatától vagy az állagától is kimenekülne a világból, nemhogy a konyhából.

via GIPHY

Sokáig én sem voltam valami nagy rajongó, míg nem találkoztam egy olyan, házilag készített változattal, ami után nagyon gyorsan és gyökeresen megváltozott a véleményem. Ahogy körbekérdeztem, rájöttem, hogy az egyik leggyakoribb ok, ami miatt sokan kiborulnak tőle, az épp a flakonosvagy tubusos stb. kiszerelésekkel szembeni ellenérzés. Ez nekem is jelentős szerepet játszott az utálatomban.

Az eatthis.com viszont elárulta a leggyorsabb, mindössze 10 perces házi csodareceptet, ami az ilyen ellenérzéseket egy pillanat alatt eloszlatja, hogy kizárólag a selymes, finom ízre és állagra fókuszálhassunk – a legjobb pedig, hogy pontosan tudjuk, hogy mi kerül bele!

Csokoládés süteményekhez és a grillsajthoz is fantasztikusan passzol, így nyugodtan kitekinthetünk a virslihez kanalazott vagy sült krumplihoz társított változatokról.

Íme 10 perces majonéz hozzávalói:

  • 2 tojás
  • 1 csésze olívaolaj
  • 1/4 teáskanál só
  • 2 teáskanál citromlé

...és a villámgyors összeállítás:

  • Válaszd szét atojássárgáját és a tojásfehérjét, tedd a sárgáját robotgépbe vagy kézimixerbe, és kezdd el felverni.
  • Add közben hozzá a citromlevet, és a habverő segítségével addig keverd, amíg a tojás és a citrom teljesen össze nem állegy homogén masszává.
  • Apró cseppekben adagold hozzá az olajat, mindeközben keverd tovább a készülő majonézt, kb. 8-9 percig.
  • Amint a majonézedtökéletes állagot ér el,hintsd meg sóval.
  • Tárold egy kis lezárt edényben, hűtőszekrényben, és legfeljebb 3-4 napig fogyaszd.

Ezeket olvastad már?

Ezeket olvastad már?

via

Hirdetés

Támogatott tartalom

Mirage étterem – Ahol a fővárosi minőség a vidékkel találkozik

A két éve felújításon átesett Mirage egy stílusos, mégis kellemes hangulatú étterem, a környék egyik legkiemelkedőbb vendéglátóhelye. A fürdőkomplexum vonzásában elhelyezkedő Mirage a Hotel Délibáb szálloda éttermeként nagyszabású célt tűzött ki maga elé: amellett, hogy ők a régió egyetlen széles választékú steak house-a, leendő degusztációs menüjükkel a fine dining iránt érdeklődő réteget is szeretnék magukhoz vonzani. Mint mondták, ez a 10 fogásos menü és a marhahúsuk az, ami valóban tükrözi azt a minőséget, amit ők képviselni akarnak a környéken és a hazai gasztronómiában egyaránt.

Címlapról ajánljuk

További cikkek