Ez a legjobb 10 perces, házi majonézrecept

Ha unod már a bolti majonézeket, vagy valahogyan sosem szeretted ezt a megoldást, a házi majonézt neked találták ki – ezt a 10 perces receptet pedig főleg!

A majonéz eléggé megosztó étel. Ismerek olyat, aki mindenhez, de tényleg, szinte mindenhez tudna enni belőle, van, aki pedig már az illatától vagy az állagától is kimenekülne a világból, nemhogy a konyhából.

via GIPHY

Sokáig én sem voltam valami nagy rajongó, míg nem találkoztam egy olyan, házilag készített változattal, ami után nagyon gyorsan és gyökeresen megváltozott a véleményem. Ahogy körbekérdeztem, rájöttem, hogy az egyik leggyakoribb ok, ami miatt sokan kiborulnak tőle, az épp a flakonosvagy tubusos stb. kiszerelésekkel szembeni ellenérzés. Ez nekem is jelentős szerepet játszott az utálatomban.

Az eatthis.com viszont elárulta a leggyorsabb, mindössze 10 perces házi csodareceptet, ami az ilyen ellenérzéseket egy pillanat alatt eloszlatja, hogy kizárólag a selymes, finom ízre és állagra fókuszálhassunk – a legjobb pedig, hogy pontosan tudjuk, hogy mi kerül bele!

Házi majonéz szőlőmagolajjal

A házi finomságoknál nincs is jobb a világon, így van ez a majonézzel is, amihez nem kell túl sok hozzávaló. A végeredmény pedig egy krémes és finom krém. 

Csokoládés süteményekhez és a grillsajthoz is fantasztikusan passzol, így nyugodtan kitekinthetünk a virslihez kanalazott vagy sült krumplihoz társított változatokról.

Íme 10 perces majonéz hozzávalói:

  • 2 tojás
  • 1 csésze olívaolaj
  • 1/4 teáskanál só
  • 2 teáskanál citromlé

...és a villámgyors összeállítás:

  • Válaszd szét atojássárgáját és a tojásfehérjét, tedd a sárgáját robotgépbe vagy kézimixerbe, és kezdd el felverni.
  • Add közben hozzá a citromlevet, és a habverő segítségével addig keverd, amíg a tojás és a citrom teljesen össze nem állegy homogén masszává.
  • Apró cseppekben adagold hozzá az olajat, mindeközben keverd tovább a készülő majonézt, kb. 8-9 percig.
  • Amint a majonézedtökéletes állagot ér el,hintsd meg sóval.
  • Tárold egy kis lezárt edényben, hűtőszekrényben, és legfeljebb 3-4 napig fogyaszd.

Ezeket olvastad már?

Ezeket olvastad már?

via

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

Panettone cukorbetegeknek

A kalács tésztája nagyon könnyű és laza annak ellenére. hogy tönkölyliszttel készült. Ünnep előtt pár nappal megsüthetjük, majd száraz, hűvös helyen konyharuhával letakarva ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...