Ha a karanténnak egy haszna van, az az, hogy most még az is nekiáll sütni-főzni, aki amúgy a konyha közelébe se megy sose. Emberek tömkelege dagaszt kenyeret, keleszt kalácsot, és adja fél karját egy-egy kocka (vagy zacskó) élesztőért, hogy a pékárut életében először maga süsse. És akkor nem is beszéltünk a kertészkedésbe és zöldségtermesztésbe kezdett ismerőseinkről...
Na de mi van a többi alapanyaggal? Miért ne köpülhetnénk mi magunk a vajat, példának okáért? Ezt a problémát írja felül a találékony kajabloggerlány, Georgie Halfacree, aki TikTok videómegosztón tárta a nagyvilág elé, hogy készülhet egy épp lejárni készülő tejszínből csodás házi VAJ!
Az eljárás egy mondatban leírható: zárd befőttesüvegbe a zsíros tejszínt, és rázd erősen és hosszasan addig, amíg először tejszínhab, azt követően pedig író illetve kicsapódó vaj nem lesz belőle.
NÉZZÉTEK:
@georgiehalfacree The truth is, you can actually do this in a blender or a electric stand mixer... but that’s not as fun ##stayathome ##cupboardcooking ##chopshop
♬ original sound - georgiehalfacree
Georgie elmagyarázza, mire kell figyelned közben: miután kellő erővel ráztad a (minimum 30%-os) tejszínt, a habos állag elérést követően a folyékony író és a sűrűbb vaj elvileg elválik egymástól. Az írót le kell önteni róla, és félretenni, sütikben felhasználni...
...a vajat pedig ki kell szedni az üvegből, lemosni hideg vízben, és megformázni, sózni, sőt, még zöldfűszerekkel is fel lehet dobni, és mehet bármibe, vagy simán egy pirítós tetejére:
Még több vajas receptet itt találtok!
Ezeket láttad?
Ezeket olvastad már?
Se nem saláta, se nem káposzta, mégis imádjuk: ez a...
Az ázsiai konyha egyik legszuperebb kiegészítője szinte fogyaszt, tele van értékes tápanyaggal, és sokféle ételt feldob.
NosaltyÉdesítőszerre cseréled a cukrot? Erre a néhány dologra figyelj
Hasznos dolog, amikor fogyni szeretnénk, vagy ha cukorbetegnek sütünk, ha édesítőszert alkalmazunk sütéskor, de nem mindegy, melyiket választjuk, és hogyan használjuk.
admin8 pofonegyszerű karantén-palacsinta
Palacsintát bárhol, bármikor, bármennyit..., ugye? Ha netán még a gyermek is rágja a füled, nincs kifogás, ma palacsintát kell otthon sütni!
NosaltySPÁRGA: így vedd, pucold, főzd és ízesítsd, hogy a legtöbbet...
Csak hat hétig terem, így érdemes minél többször és többféleképpen készíteni, ha szeretjük, ha pedig nem, ideje megkedvelni.
admin