Az 51 éves malajziai férfi fiatalon kezdte a szakmát, a fortélyokat egy hongkongi séftől leste el. Így nem volt kérdéses, hogy Hong Kong Soya Sauce Chicken Rice and Noodle-nek nevezi el a 2009-ben, Szingapúr kínai negyedében megnyitott kifőzdéjét - írja a hvg.hu.
Chan Hon Meng reggel ötkor kezd. Öt órát vesz igénybe a napi 150 csirke előkészítése. Nyitáskor már hosszú sorok kígyóznak az üzlet előtt. Addig marad, amíg az utolsó csirke is elfogy.
Hetente száz órát dolgozik. A legolcsóbb étel nála átszámítva másfél dollárba, nagyjából 420 forintba kerül. A Michelin-csillag óriási áttörés számára. Azt reméli, az elismerés segít abban, hogy a világ egyre jobban felismerje és elismerje az utcai ételkészítést. Árat a díj elnyerése után sem emel. Az ügyfélkör bizalma fontosabb számára, mint a rövid távú haszon.
A múlt hónapban kapott egy telefonhívást: szeretettel várják a Michelin-gálavacsorára. Ő csak ennyit kérdezett: "Ugye vicceltek?" Mire a válasz: "Egyáltalán nem, az ételedet értékelték, és nem a helyszínt."
Chan Hong Meng elment a vacsorára, majd másnap hajnalban, 5 óra 30 perckor, mintha mi sem történt volna, kinyitotta kis bodegáját. Talán csak a sor lett egy kicsit hosszabb...
Ezeket olvastad már?
Ezeket olvastad már?
Megvan az ötödik Michelin-csillagos éttermünk
Már öt Michelin-csillagos étterme van Budapestnek: újabb fővárosi vendéglátóhely, ezúttal a Vigyázó Ferenc utcai Costes DownTown kapott Michelin-csillagot.
NosaltyÖnkiszolgáló étterem: lehet jól választani?
Gabi új életének negyedik hetében az önkiszolgáló éttermi kínálat adta fel a leckét. Van vajon olyan alternatíva, amit nyugodt szívvel beilleszthet étrendjébe?
Bodon Judit dietetikusEzek a legjobb magyar éttermek
A már az előző években is többször díjazott Michelin-csillagos budapesti Onyx étterem nyerte a 2015-ös az Év Étterme díjat a Volkswagen-Dining Guide Év Étterme díjátadó gálán.
NosaltyKirúgták a séfet, aki titokban húst csempészett a vegánok ételeibe
Te mit szólnál, ha megtudnád, hogy az étterem séfje, ahol enni szoktál, szeret titokban húst csempészni a vegán vendégek ételeibe? Kirúgatnád? Itt is ez történt.
Brecz Judit