Ez jelenleg a világ legdrágább élelmiszere – de mi ez?

A világ legdrágább élelmiszerének minősül, így csak a felső tízezer teheti meg, hogy egyen belőle. Mi az?

A kaviárrajongók biztosan láttak már a fekete mellett vöröset (ez a lazacé), de létezik sárga (kecsege), sőt, rózsaszín is (ami a törpemarénáé). Míg a fekete belugakaviárra (ami a tokhal ikrája) szokás a világ legelegánsabbjaként utalni, most megmutatjuk nektek a luxus luxusát: a fehéret!

A fehér kaviár tulajdonképpen az albinó beluga tokhal ikrája, a legértékesebb ezen belül is az iráni, ami "Almas"névre hallgat.

Az albinó beluga tokhal egyébként igen ritka fajta, és csak a Fekete- és a Kaszpi-tengernél találkozhatunk vele. Ezért sem olcsó mulatság, ha megkóstolni támadna kedvünk.

Meglepő:

Az almas kaviárt szolgáltató albinó beluga tokhalak 60-100 év közötti egyedek – minél idősebb az állat, annál puhább, aromásabb az ikrája!

Egyébként az albinó kecsegék ikrája is fehér – ezt Belgium környékén szerzik be, de kevéssé elegáns, mint a fehér beluga tokhal kaviárja, ami jóval krémesebb, gazdagabb ízvilágú. És drágább.

Így néz ki a belga, albinó kecsegekaviár, a "Fehér gyöngy":

Mivel tehát a melaninhiányos albínó beluga tokhal nagyon ritka állat, ezért kaviárja valódi csemegének és luxuscikknek számít: kilója TÖBB TÍZEZER DOLLÁRRA RÚGHAT, ez nem mellesleg 3-szor annyi pénz, mint amibe a szintén luxus fekete belugakaviár kerül.

Ennek köszönhetően a fehér, iráni belugakaviár, azaz az Almas kaviár a világ legdrágább étele a Guiness Rekordok könyve szerint.

Ezeket láttad?

Ezeket olvastad már?

via

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

Dubaji csoki

A dubaji csoki most óriási őrület, úgyhogy muszáj volt kipróbálnunk, hogy valóban felér e a hírnevéhez.

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...