Ez az étel lett a magyarok kedvence a karantén idején

Lassan már két hónapja zárva vannak az éttermek, az ételrendelések száma viszont óriási mértékben megnőtt, már azt is lehet tudni, mit szeretnek enni leginkább a magyarok. 

Sok szó esik arról, hogy ugrásszerűen nőtt a készétel házhozszállítások száma, ám arról már kevesebbet olvashatunk, hogy pontosan mit is rendelünk otthonra. A Falatozz.hu országos ételrendelő portál friss adataiból kiderül, hogy melyek a legnépszerűbb ételek, és változott-e valami az elmúlt hetekben.

A legnépszerűbb street food otthon is tarol

Az év elejétől március közepéig tartó időszakban egyértelműen a gyrostál volt a legnépszerűbb házhoz rendelt étel. Ez az étel a karantén kezdete után is megtartotta a vezető helyet, ám arányaiban csökkent a népszerűsége. Az emberek egy ideje változatosabban rendelnek, kezdenek eltérni a megszokott ételektől.

Gyros tál szaftos csirkével

Ezzel a vicces kis tornyos módszerrel elkerülhetjük, hogy az otthoni gyrosunk kiszáradjon - garantáltan szaftos és puha marad! A sütőben sült krumpli pedig a vonalak megtartása miatt van. ...

Gyros tál házilag

Azt gondolom, joggal mondható, hogy mindannyian találkoztunk már a görög gyros-szal, vagy a török megfelelőjével, a kebappal. Számtalan ízesítés, titkos fűszerezés, elkészítési mód ...

Minden kerületnek megvan a maga kedvence

Ha minden ételtípust összevetünk, az adatokból azt láthatjuk, hogy a pizza azért továbbra is töretlen aranyérmes, főleg a magyaros és a hawaii a favorit – pedig utóbbi igencsak megosztó ízvilág általában. További érdekesség, hogy bizony vannak városi, vagy épp kerületi sztárok: gondolta volna például, hogy az V.-VI.-VII.-VIII. és a IX. kerület valódi hamburgernagyhatalom, míg Újpest valószínűleg jó eséllyel pályázhatna a Somlói galuska városrész elnevezésre? Úgy tűnik, a vidéki nagyvárosok lakossága egyébként édesszájúbb, mint a főváros. Az országosan előkelő helyen végzett palacsinta ugyanis nem lett aranyérmes egyik kerületben sem, viszont felkapaszkodott a dobogó legfelső fokára több megyeszékhelyen is.

Az ázsiai ételek most nem tarolnak...

A járvány európai megjelenésekor sok olyan fotót lehetett látni, ahol a keleti éttermek ajtaján feliratokkal próbálták biztosítani a vásárlókat, hogy a tulajdonosok nem kínaiak, hanem thai/koreai/vietnámi/japán nemzetiségűek. Bár azt mindenki biztosra mondta, hogy a kínai büfék ételeitől nem kaphatjuk el a vírust, a jelenség ettől még létezik.

Csirkés kínai pirított tészta

Nálunk a gyerekek nagyon szeretik a "barna" tésztákat, ezért gyakran vannak terítéken. Szerintem elkészíteni sokkal egyszerűbb, mint leírni a hogyanját, hús nélkül pedig vegáknak is ...

Az ázsiai típusú ételek forgalma tavaly augusztus óta folyamatosan nőtt, viszont az idei év januárjában-februárjában komoly visszaesés volt tapasztalható, ami egyértelműen a vírus kínai eredetének köszönhető. A teljesen ázsiai profilú éttermek – ahol a vásárlók komolyabb távol-keleti kapcsolatot feltételeznek – forgalma valóban csökkent, azonban az ázsiai típusú ételeket is kiszállító helyek forgalma nőtt. Valószínűleg az átpártoló emberek a régi kedvenceiket így próbálták meg biztonságosabbnak vélt helyről beszerezni.

Az ételrendelés megbízható

A kínai ételektől ugyanúgy nem kell tehát félnünk, mint magától a házhoz szállítástól. Bár a futárok munkájával szükségszerűen együtt jár, hogy sok helyen megfordulnak, és sok emberrel találkoznak, mindenütt hamar megtették a szükséges óvintézkedéseket. A kiszállítók már gumikesztyűvel és szájmaszkkal felszerelve dolgoznak, az online fizetés egyre népszerűbb, sőt, akár teljesen érintésmentesen is átvehetjük az ételt. Így már tényleg semmi nem akadályozhat meg minket kedvenc ételeink biztonságos házhoz rendelésében.

címlapfotó

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...