Ez az étel a 70 éves Károly herceg egyik kedvence

Károly herceg ma ünnepli 70. születésnapját. A brit trónörökös nem szokott ebédelni, de nagyon szeret egy görög ételt, aminek a receptjét újragondolta.

Hetven éves lett Károly walesi herceg. Születésnapja alkalmából Buckingham Palota hetven érdekes tényt közölt a brit trónörökösről. Kiderült, hogy Károly nem szokott ebédelni. A herceg napi egy főétkezést enged meg magának, mert egy szigorú diétát követ. Ennek ellenére vannak kedvenc fogásai.

Az egyik ilyen a görög muszaka, amit teljesen újragondolt. A muszakát rengeteg nemzet érzi a magáénak, különbözőféle darált hússal készítik (bárány, sertés, marha) Görögországban, Törökországban és a Balkánon. Nekünk például ez az egyik kedvenc változatunk:

Hagyományos muszaka

Tradicionális görög egytálétel - sok helyen krumpli nélkül csinálják, és néha tesznek bele cukkinit is. Mi viszont így szeretjük a legjobban!

Károly imád vadászni, így gyakran készített magának szárnyas fogásokat. A muszakát is fajdból szereti. Szerinte így is legalább annyira finom, mintha bárányból készülne. A másik kedvenc fogása egy fácános pite, aminek a receptjét még egy ismerősétől kapta.

Károly herceg hetvenedik születésnapja alkalmából a Buckingham Palota egy videót is közölt. Nézzétek:

Ezeket olvastad már?

via Insider

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...