Ez az energikus és kiegyensúlyozott élet titka egy igazi guru szerint

Naponta csupán 3-4 órát alszik, csak zöldségeket és gyümölcsöket eszik, na és persze rengeteget jógázik. Ismerd meg Sadhgurut, a méltán híres indiai jógit. 

Sadhguru egy indiai jógi és misztikus, aki „a jóllét technológiáit” igyekszik megismertetni az emberekkel. Spirituális központot és iskolát alapított, alapítványával több mint 35 millió fát ültettek, részt vesz az ENSZ gyűlésein, és a lelki élet „GPS-ének” tartják szerte a világon. Imád motorozni, golfozni, helikoptert vezetni – és maximum napi 3-4 órát alszik évtizedek óta. Energikusságának egyik titka a tudatos étkezés.
„Az étel nem vallás, és nem filozófia. Az étel alapvető üzemanyaga ennek a gépnek, amit testnek hívunk. Tehát meg kell nézni, mivel tud a lehető legkevesebb erőfeszítéssel funkcionálni a lehető legjobban.” Sadhguru e praktikus kiindulópontra építi gasztronómiai nézeteit.

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Hirdetés

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...