Ez az egyetlen szabály kell ahhoz, hogy minden reggel korábban tudj kelni

Ha nem vagy reggeli pacsirta, akkor ezt a trükköt mindenképpen ismerned kell.

Ha te is olyan vagy, mint én, akkor egész nap halogatod a legnehezebb, leginkább időigényes feladatodat, hogy aztán munkaidő vége felé elszörnyülködj azon, hogy még mindig hátra van - pedig mennyivel egyszerűbb lenne rögtön a nap elején letudni, hogy ne zavarjon tovább! Az 50/30/10/10 szabály segíthet abban, hogy sokkal produktívabb legyél, és leszokj erről a rossz szokásokról. A következőkre lesz hozzá szükséged.

50 százalék elhivatottság

Nem fogsz tudni korán kelni, és túlesni a legnagyobb feladatodon, ha valamiért nem vagy elhivatott - az emberi szervezet nagyon nehezen szokik rá arra, hogy ne addig aludjon, ameddig megszokta, vagy ameddig jólesik neki, ezért érdemes belegondolni, miért is van szükséged arra, hogy ilyesmivel kínozd magad. A legjobb eshetőség persze az, ha szereted, amit csinálsz, és bár nehéz, szívesen kelsz fel érte, de ha nem vagy szerencsés, az elhivatottság jelentheti azt is, hogy egyszerűen nem akarod, hogy kirúgjanak a munkahelyedről. Ez is egyfajta motiváció!

Ha nem a munkád miatt kelsz fel, hanem egy olyan álmod miatt, amin a munka mellett kell dolgoznod, akkor viszont kell akarnod annyira azt az álmot, hogy képes legyél áldozatokat hozni érte.

30% felkészültség

Mindenkinek megvan a sajátos reggeli rutinja, és ha előző nap mindent megteszel, hogy ezt leegyszerűsítsd, akkor már nyert ügyed van a korán keléssel is. Sőt, az is fontos, hogy előző este rendesen felkészülj az előtted álló kihívásokra. Feküdj le egy kicsit korábban, figyelj arra, hogy pihentető legyen az alvásod, és arra is, hogy tervezd meg pontosan a következő reggeli rutinodat. Válaszd ki a másnapi ruhádat, készítsd be a kávéfőzőt, darabold össze a reggelihez valókat, állítsd be valami kellemes dallamra az ébresztődet - magyarán tegyél meg mindent azért, hogy a másnap minél könnyebben induljon.

via GIPHY

10% csak csináld

Ne legyen opció, hogy nem kelsz fel, felejtsd el a szundi gombot, és azt is, hogy ott maradsz az ágyban a telefonodat nyomkodva, miután ébresztett az óra. Egész egyszerűen csak csináld meg! Ha felkelsz az ágyból, már félsiker, hidd el, sokkal könnyebb lesz ébren maradni, és kisebb az esélye, hogy utána még visszaalszol. Mindegy, hogy öt percet ülnöd kell a kávéval a konyhapultnál, amíg magadhoz térsz, a lényeg az, hogy ezt ne az ágyban tedd, hanem úgy, hogy már elindítottad a napodat.

10% szerencse

Hazudnék, ha azt mondanám, hogy a motiváció mindig jönni fog - néha, amikor úgy érzed, hogy minden összeesküdött ellened, és a sors nem akarja, hogy korán kelj, muszáj egy kis szerencsében is hinned. Előbb-utóbb ugyanis átfordul a balszerencséd, és úgy alakul a helyzet, hogy könnyebb lesz korán kelned - a párod is rászokik, lesz egy új kutyád, akit bizony le kell vinned, kicsit lazítanak a munkabeosztásodon, és ráérsz fél órával később kelni, bármi - a lényeg az, hogy a motiválatlan időszakot kibekkeld odáig, amíg ez meg nem történik.

via

Ezeket olvastad már?

Címlapkép: iStock

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...