A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete idén tizennegyedik alkalommal hirdette meg a „Magyarország Tortája” pályázatot augusztus 20-i nemzeti ünnepünk alkalmából, államalapító Szent István köszöntésére.
A tavalyi év legnagyobb nyertesei Tóth Norbert (Tóth Cukrászda – Dunaföldvár) és Gyuris László (A Cappella cukrászda – Szeged) lettek, akik a Boldogasszony csipkéje és a cukormentes Kicsi gesztenye elnevezésű tortákkal nyerték el a szakmai zsűri tetszését.
A torták augusztus 20-a óta számos hazai cukrászdában kaphatóak voltak, most pedig ismét eljött annak az ideje, hogy az ország legjobb cukrászmesterei új tortacsodákkal rukkoljanak elő, hogy 2020 nyarán a két szerencsés elvigye a "Magyarország Tortája", illetve a "Magyarország Cukormentes Tortája" címet.
A versenyre idén összesen 21 cukrász jelentkezett különleges tortáival, a 6 alkotást, amely továbbjutott a következő fordulóba, február 6-án hirdette ki a szakmai zsűri a SIRHA Budapest Nemzetközi Élelmiszeripari és HORECA kiállításon.
Íme a továbbjutott munkák:
Tétényi áfonyás mandula
Sztaracsek Ádám (Jánoska Cukrászda – Komárom)
Hunyadi krónikája
Sztaracsek Ádám (Jánoska Cukrászda – Komárom)
Mákvirág
Szívós Zita és Poór István (Major Cukrászda – Budapest)
Fenséges fügés manna
Marsa Éva Heléna (Vanília & Gelarto – Nagykőrös)
Curiositas
Füredi Krisztián (Hisztéria Cukrászda – Tápiószecső)
Szegedi boszorkány
Gyuris László és Reisinger Ferenc (A Cappella Cukrászda – Szeged)
A továbbjutott tortákon túl a zsűri egy „hagyományőrző különdíj” odaítéléséről is döntött, melynek nyertese a Fortissimi – Bátrak tortája, melyet Nándori László (Nándori Cukrászda, Budapest) alkotott Kercaszomor, a Legbátrabb Falu tiszteletére, a térség jellegzetes alapanyagaiból, hajdina, köles, kukorica, mák, méz, túró felhasználásával.
Ez is érdekelhet: