Nem volt elég szűz a Tesco olaja a Nébih szerint

Jogsértést állapítottak meg a Nébih szakemberi a Tesco által forgalmazott egyik olívaolaj esetében, mivel az a tesztelés és kóstolás alapján nem felelt meg az „extra szűz” kategória követelményeinek.

Extra szűz olívaolajként árusított egy terméket a Tesco, pedig az nem felelt meg a kategória követelményeinek: ez derült ki a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) jelentéséből, amit a vizsgálat és kóstolás után adtak ki a szakemberek. A hatóság jogsértést állapított meg az ügyben, és az extra szűz olívaolajat lefokozta az egyszerű „szűz” kategóriába.

Nem volt elég szűz a Tesco olaja a Nébih szerint

Az érintett termék

 jogsértés időpontjában bejegyzett vezető tisztségviselő neve: Pálinkás Zsolt, Kámán Tamás, Szilva Mónika

Termék: La Espaňola special selection, EXTRA SZŰZ OLÍVAOLAJ olajbogyókból kizárólag mechanikai eszközökkel előállított első osztályú olívaolaj

Termék pontos azonosítására alkalmas adatok: Forgalmazza: TESCO-GLOBAL ÁRUHÁZAK Zrt. Nettó térfogat: 750 ml
Minőségmegőrzési idő: BBD: 31.07.2023
Tételazonosító: L21 221

A termék képe:

La Espaňola special selection, EXTRA SZŰZ OLÍVAOLAJ olajbogyókból kizárólag mechanikai eszközökkel előállított első osztályú olívaolaj

A kóstolói csoport (ami az Európai Unió irányelvei alapján dolgozik) tagjai szerint a termék nem felel meg a megnevezésben szereplő „extra szűz” minőségi kategória jogszabályban foglalt követelményének.

Szakvéleményük alapján az olajat kizárólag a „szűz” megjelöléssel lehet ezentúl árusítani. Mindezt a termék minőségére és a kóstolás során szerzett érzékszervi bírálatokra alapozták.

További információk a Nébih honlapján találhatók.

Forrásunk volt.


Hírek, újdonságok, érdekességek:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...