Expressz pizzát mindenkinek!

Nehéz olyan embert találni, aki ne szeretné a pizzát, ezért ideális megoldás minden baráti összeröffenésre, gyerekzsúrra vagy csupán egy átlagos hétköznap estére is.

Na jó, de igazi pizzát ki tud csinálni? Ahhoz kellene egy tisztességes kemence, szakszerű nyújtási technika (vagy legalábbis egy spéci gép), a friss paradicsomról nem is beszélve. Semmi gond, az otthoni konyhánkban nem is kell az olasz mesterekkel versenyeznünk, elég, ha a család és a gyomrunk elégedett. Korábban már megosztottam egy pizzatészta alapreceptet, a Jamie Oliver félét, ami az egyik legjobb azok közül, amikkel eddig próbálkoztam. Ugyanakkor már előfordult velem is, hogy nem volt időm (vagy kedvem) tésztagyúrással, kelesztéssel és formázással vacakolni, úgyhogy jött az expressz, félkész változat.

Pizzát villámgyorsan!

Áthívtunk magunkhoz néhány barátot egy kellemes esti iszogatásra, amihez azért nem árt némi felszívóképességgel rendelkező, szénhidrátban gazdag kísérő… Délutánra úgy alakult, hogy komolyabb konyhai alkotómunkára már nem igen maradt időm, ezért ahelyett, hogy elkápráztattam volna őket valamiféle csúcsgasztronómiai kísérlettel, inkább maradtam a jól bevált kedvencnél. Plusz nehezítés volt, hogy hipp-hopp kellett előállnom valamivel, ezért gyorsan lerohantam a boltba a bevásárlólistámmal, melyen ez állt: leveles tészta, hámozott konzerv paradicsom, mozzarella, paradicsom. Igen, ebből egyértelmű, hogy mi készül: pizza!

Semmi furfang nincs benne, egyszerű, ugyanakkor mindenki imádni fogja. Egy dologra kell figyelnünk: jó minőségű alapanyagokból dolgozzunk! A leveles tésztát akár előre csomagolt pizzatésztára is cserélhetjük (én akkor nem kaptam), friss bazsalikomot válasszunk, jó fajta mozzarellát, de a kulcs a paradicsom. Ezen nem érdemes spórolni és természetesen ha szezonja van, akkor érdemes ebből is frisset venni. Három csomag leveles tésztából készítettem mini pizzákat, és ami minden kétséget kizáróan mutatja az étel sikerességét, hogy nagyjából 15 perc alatt felfalták mindet, és számonkérően vetették oda a kérdést, hogy "csak ennyit csináltál?"

A gyerekek imádni fogják

Ebből a példából kiindulva valószínűleg a gyerekek sem fognak csalódni, sőt nyugodtan bevonhatjuk őket is melóba, így tettünk most mi is. Ahogy a képek bizonyítják, igencsak élvezték a szaggatást, na meg a „piszkos” munkát. Azzal persze számolnunk, kell, hogy nem lesz annyira csinos a végeredmény, de ez őket kicsit sem zavarta. Így már bármikor teljesíthetjük a pizza iránti menüigényt anélkül, hogy sokat vacakolnánk vele.

Az expressz minipizza receptjét itt tudod elmenteni!

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...