Olcsó és biztos módszer, hogy evőeszközeid újra ragyogjanak

Ha szeretnéd egy egyszerű és olcsó módszerrel megtisztítani evőeszközeidet a makacs foltoktól, akkor mai Otthon Tippünk biztos iránymutatást ad!

Ha neked is van olyan evőeszközöd, amiről a zsírfolt, kávéfolt vagy egyéb szennyeződés a kitartó mosogatás ellenére sem akar eltűnni, akkor adunk egy tuti módszert, amihez ráadásul nem kell semmilyen drága tisztítószert beszerezned. Valószínűleg minden a konyhádban lapul, hogy újjászülessenek az evőeszközeid!

Evőeszközök
Olcsó és biztos módszer, hogy evőeszközeid újra ragyogjanak

Egy egészen egyszerű eljárásról van szó, amivel fényessé varázsolhatod a tea- és kávéfoltokkal tarkított evőeszközöket. Ehhez először tedd egy edénybe (például lábasba) a megtisztítani kívánt evőeszközöket, majd önts rájuk annyit vizet, hogy belepje őket.

Mehet rá egy teáskanál szódabikarbóna, majd néhány csík alufólia.

Ezután alacsony lángon forrald fel. Miután kihűlt, öblítsd le vízzel az evőeszközöket, és pamutkendővel töröld szárazra. A végeredménnyel garantáltan elégedett leszel.

Extra tipp: ha nincs otthon szódabikarbóna, akkor sóval vagy sütőporral helyettesítheted!

Forrásunk volt.


További hasznos cikkek takarításhoz:

Legújabb receptek

Szaftos vegán brownie

Tej és tojás nélkül is lehet ugyanolyan isteni, csupacsokis, szaftos brownie-t sütni, ráadásul furcsa alapanyagok sem kellenek a dologhoz. Az alábbi egyszerű recept pikk-pakk hozzájuttat ...

Húsmentes retró burger

Ki ne szeretné a strandon vásárolható hatalmas, retró hamburgereket, a maguk megkérdőjelezhető minőségével és magyaros alapanyagaival? Ebből az élményből eddig ki kellett maradnia a ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

5 szokás, amit tarts be minden nap, hogy 10 évet...

Semmiféle csodabogyóra vagy esztétikai beavatkozásra nincs szükség ahhoz, hogy biológiai életkorodnál fiatalabbnak tűnj. Néhány egyszerű, és annál inkább betartható tippet mutatunk, hogy mások szemében akár 10 évvel fiatalabbnak tűnj.

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...