Évi 23 millió műanyag zacskó tűnik el örökre erről a helyről

Mostantól New York államban is betiltják a műanyag zacskók használatát. Amerikában ez már a harmadik állam, ahol így szabályozzák a káros anyagok használatát. 

New York állam kormányzója, Andrew Cuomo április 22-én, a Föld világnapján jelentette be, hogy jövő márciustól fogva tilos lesz a műanyag zacskók használata New York Államban - írja a 24.hu.

Hawaii és Kalifornia után New York a harmadik állam, amely komoly lépéseket tesz a környezetvédelemért, január 1-től például a hungarocellből készült ételes dobozokat tiltották ki.Az új törvény életbelépésétől kezdve az állam vezetése abban bízik, hogy az évente 23 millió elhasznált műanyag zacskó helyett a lakosság ezentúl a szövetből és vászonból készült szatyrokat használja majd.

Ezt is olvasd el! - Kiderült, mekkora átverés a lebomló bevásárlózacskó

Jelenleg egy főre nagyjából 1200 műanyag zacskó jut, ezek közül pedig rengeteg darab végzi a szemétlerakóban vagy a környezetben. A törvény érvényesítése után maradhatnak még az államban olyan megyék és települések, ahol ha műanyagot nem is, papírzacskót még forgalmazhatnak az üzletekben.

EZ IS ÉRDEKELHET:

Ezeket olvastad már?

via 24.hu

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...