6 étel, amiből rengeteget ehetsz... legalábbis egy új diéta szerint

Az egyik legáltalánosabb tévhit a fogyókúrák kapcsán, hogy diétázás közben koplalnunk kell. Ha azonban jól állítjuk össze az étrendünket, nem fogunk éhesen maradni. Lássuk, mi is az a volume eating, azaz az új trend, ami megkönnyíti a fogyókúrát.

A fogyókúrázásról a legtöbb embernek általában a szükséges rossz jut eszébe: a koplalás, az íztelen, egyszerű ételek, amiket muszáj megennünk annak érdekében, hogy karcsúbbá váljunk. Valójában egyáltalán nem törvényszerű, hogy diétázás közben éhes marad az ember - legalábbis az úgynevezett volume eating követői ezt állítják.

A volume eating lényege, hogy olyan hozzávalókkal dobjuk fel az étkezéseinket, amelyek térfogatra nagyok, azonban kevés kalóriát tartalmaznak.

Ha ilyen „nagy volumenű” ételekkel lakunk jól, már nem fogjuk annyira kívánni a magas kalóriatartalmú ételeket, és képesek leszünk megállni néhány szem chips vagy pár kocka csoki után.

Kis ízelítő:

Imádnivaló zöld smoothie

Az új munkatársam egy igazi hard-core zöld smoothie fanatikus. Ő mutatta meg, hogy attól még, mert valami zöld és egészséges, igenis lehet finom. A zöld turmixok azért hihetetlenül jók, ...

Zabkása skyrrel és chia maggal

A skyr egy jó választás azoknak, akik egészségesebben szeretnének étkezni. Zsírtartalma nincs, fehérje viszont sok van benne. Ebben a receptben ez csupa egészséges hozzávalóval egészül ...

Zöldséges stir fry

A Stir frying, más néven keverve pirítás, egy Kínából származó főzési technika, de a kifejezést (Stir Fry), elterjedtsége miatt, manapság már a kész ételekre használják. Lényege a ...

Most összeszedtük, melyek azok az ételek, amikből bátran ehetünk nagy mennyiséget is a fogyókúránk során.

Kattintsatok a képre a galériáért! 

Forrásunk volt. 


Még több életmódcikk:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Sütés-főzés kockázatok nélkül – így lehet füstmentes az ünnep

Hoppá, ez odaégett! Ugye veled is előfordult már hasonló az ünnepi kapkodásban? Nem vagy egyedül – az ünnepek során a sietség ugyanúgy rossz tanácsadó lehet, mint a rutin. Mindegy, hogy a gyakorlatlanság, a túlzott magabiztosság vagy egy rosszul értelmezett régi recept miatt sütöd túl kissé az ételt, az eredmény ugyanaz: nem lesz olyan egészséges, mint amilyen lehetne. Állj meg egy pillanatra még az ünnepek előtt, és gondold végig, mit tehetsz, hogy ne csak ízletesek, de táplálóak is legyenek az ünnepi finomságok.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Téli feltöltődés a büki termálvíz erejével

Képzeljük el a pillanatot, mikor a szobából vagy akár a medencéből szemléljük a szállingózó hópelyheket, és lelkünket a megnyugvás szelleme járja át. Az év legzordabb, mégis csodás időszakában megérdemlünk egy kis kényeztetést, finom falatokat, lágy illatokat és stresszoldó kezeléseket.

Legújabb receptek

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Céklacarpaccio

Húsmentes carpaccio céklával. A hajszálvékony céklaszeleteket csodálatosan tálalhatjuk mandulaszósszal, zöldsalátával, csírával, magokkal, bogyós gyümölcsökkel, akár ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...