Már lehet nevezni a kedvenceket az Év Strandétele versenyre

Az előző években is nagy érdeklődést keltő Év Strandétele verseny 2022-ben is visszatér, hogy kiderítse, vajon melyik strandos fogás az idei nagy kedvenc. Mindig nagyon izgalmas nevezések érkeznek, így kapott már díjazást Répa-dog, Harcsa&Krumpli és kovászos uborka leves is. Vajon ebben az évben mi kerül a dobogóra?

Kritériumok

  • Az étel egészséges, jó minőségű, lehetőleg környékbeli vagy regionális alapanyagokból készül,
  • egyszerű, de kreatív, nyárias,
  • gyorsan és akár büfékben is elkészíthető, illetve bisztró kategóriában idén már lehet nevezni különlegesebb ételeket is
  • akár elvitelre is alkalmas,
  • szerepel a vendéglátóhely kínálatában.
A tavalyi első helyzett: Répa-dog

A verseny

A Balatoni KÖR augusztusban 4-én osztja majd ki a díjat, miután július 25-ig előválogatással kiválasztják azokat, akik a döntőbe jutnak a benevezett ételek közül.

Nem csak bisztrók vagy büfék nevezhetik saját ételeiket, de ha más küld be nevezést, minden esetben egyeztetni kell a hely tulajdonosával, hogy egyáltalán indulni akarnak-e a versenyen az adott étellel!

Jelentkezni július 15-ig lehet az alábbi e-mail címenmegadva:

  • a nevezett hely elérhetőségét: cím, e-mail cím, kontaktszemély és telefonszáma,
  • a nevezett legfeljebb két strandételt, ételfotóval és rövid leírással:
  • alapanyagok, elkészítése pár szóban, az étel, illetve nevének története (ha van) és annak tömör indoklása, miért tartják ideális strandételnek. 

Azok az ételek esélyesek a győzelemre, melyeket bármelyik strandbüfében vagy strandbisztróban elő lehet állítani, mert a végső cél, hogy a receptet máshol is átvegyék, ezzel megújítva a strandgasztronómiát. Nevezni továbbra is lehet levessel, főétellel és desszerttel egyaránt. Ezek alól természetesen a klasszikus strandételek (pl. sült kolbász, palacsinta) sem kivételek, amennyiben valahol máshogy, esetleg sokkal jobban készítik a megszokottnál.

A tavalyi év különdíjasa

A versenyen bármelyik partmenti büfé vagy étterem is indulhat, vagyis nem kell közvetlenül strandon lennie, elég, ha a parthoz közeli hely. A szervezők többtagú zsűrit kérnek majd fel, hogy győztest válasszon.

A zsűri tagjai minden helyszínen több ételt is megkóstolnak majd, hogy teljes képet kapjanak a büfé kínálatáról, és az egyes helyszíneken döntik el, hogy mely ételek lesznek esélyesek az Év Strandétele-címre.

Fotók és címlapkép: Heim Alexandra

Legújabb receptek

Dubaji csoki

A dubaji csoki most óriási őrület, úgyhogy muszáj volt kipróbálnunk, hogy valóban felér e a hírnevéhez.

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...