Megvan, miért kerül idén 600 forintba egy gombóc fagyi

A 2023-as Év Fagylaltja nyertese elárulta, hogy szerinte miért kerül idén 600 forintba egy gombóc fagyi.

Mi is beszámoltunk arról, hogy idén Somodi János sütőtökös mandula dióvariációkkal fantázianevű édessége lett a 2023-as év fagylaltja, amelyet a balatonmáriafürdői Florida Fagyizó készített. A HelloVidék kérésére most elárulta a fagylaltmester, hogy miért ilyen drága idén a fagyi, és hogy mik a jó minőségű kézműves fagyi ismérvei.

Megvan, miért kerül idén 600 forintba egy gombóc fagyi

Meg kell fizetni a minőséget

A Florida fagyizó vezetője és fagylaltmestere szerint azért kerül a kézműves fagylalt 500-600 forintba 2023-ban, mert a minőséget „ennél olcsóbban nem lehet adni” – idézi Somodi Jánost a cikk.

Levendulás, earl grey teás fagylalt

Az igazi ínyenceknek hoztuk ezt a fagyit, ami bár elsőre kicsit extrémnek tűnhet, mégis meglepően egyszerű az elkészítése. Ha reggelente az earl grey aromája ébreszt, este pedig a ...

Sztracsatella fagylalt

Ezt a csodálatos, házi készítésű sztracsatellát bármelyik olasz fagylaltozó megirigyelné! Ráadásul nem csak, hogy nincs szükség hozzá fagylaltgépre, de gyakorlatilag 3 hozzávalóból ...

Ha hajlandóak vagyunk megfizetni a jó minőségű kézműves fagyit, akkor érdemes az alábbi szempontokra is odafigyelni:

  • a kézműves fagyinak olyan az állaga, ami nem esik össze;
  • nem kezd el hamar olvadni;
  • innovációt rejt;
  • nem tartalmaz nagyon rikító színeket (egy jó fagyi inkább pasztell színű);
  • nem kelt habos látszatot;
  • kijön a gyümölcs íze, ami enyhe, hűsítő érzést hagy maga után;
  • ajánlott a környezetet is megnézni, mert az sokat elárulhat a fagyizóról.

Forrásunk volt.


Még több friss hír:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...