Megvan, miért kerül idén 600 forintba egy gombóc fagyi

A 2023-as Év Fagylaltja nyertese elárulta, hogy szerinte miért kerül idén 600 forintba egy gombóc fagyi.

Mi is beszámoltunk arról, hogy idén Somodi János sütőtökös mandula dióvariációkkal fantázianevű édessége lett a 2023-as év fagylaltja, amelyet a balatonmáriafürdői Florida Fagyizó készített. A HelloVidék kérésére most elárulta a fagylaltmester, hogy miért ilyen drága idén a fagyi, és hogy mik a jó minőségű kézműves fagyi ismérvei.

Megvan, miért kerül idén 600 forintba egy gombóc fagyi

Meg kell fizetni a minőséget

A Florida fagyizó vezetője és fagylaltmestere szerint azért kerül a kézműves fagylalt 500-600 forintba 2023-ban, mert a minőséget „ennél olcsóbban nem lehet adni” – idézi Somodi Jánost a cikk.

Ha hajlandóak vagyunk megfizetni a jó minőségű kézműves fagyit, akkor érdemes az alábbi szempontokra is odafigyelni:

  • a kézműves fagyinak olyan az állaga, ami nem esik össze;
  • nem kezd el hamar olvadni;
  • innovációt rejt;
  • nem tartalmaz nagyon rikító színeket (egy jó fagyi inkább pasztell színű);
  • nem kelt habos látszatot;
  • kijön a gyümölcs íze, ami enyhe, hűsítő érzést hagy maga után;
  • ajánlott a környezetet is megnézni, mert az sokat elárulhat a fagyizóról.

Forrásunk volt.


Még több friss hír:

Címlapról ajánljuk

További cikkek