Mi is beszámoltunk arról, hogy idén Somodi János sütőtökös mandula dióvariációkkal fantázianevű édessége lett a 2023-as év fagylaltja, amelyet a balatonmáriafürdői Florida Fagyizó készített. A HelloVidék kérésére most elárulta a fagylaltmester, hogy miért ilyen drága idén a fagyi, és hogy mik a jó minőségű kézműves fagyi ismérvei.
Meg kell fizetni a minőséget
A Florida fagyizó vezetője és fagylaltmestere szerint azért kerül a kézműves fagylalt 500-600 forintba 2023-ban, mert a minőséget „ennél olcsóbban nem lehet adni” – idézi Somodi Jánost a cikk.
Ha hajlandóak vagyunk megfizetni a jó minőségű kézműves fagyit, akkor érdemes az alábbi szempontokra is odafigyelni:
- a kézműves fagyinak olyan az állaga, ami nem esik össze;
- nem kezd el hamar olvadni;
- innovációt rejt;
- nem tartalmaz nagyon rikító színeket (egy jó fagyi inkább pasztell színű);
- nem kelt habos látszatot;
- kijön a gyümölcs íze, ami enyhe, hűsítő érzést hagy maga után;
- ajánlott a környezetet is megnézni, mert az sokat elárulhat a fagyizóról.
Még több friss hír: