Megvan az Év fagylaltja, mely egy régi klasszikusból született

A díjat 25. alkalommal adták át, ezúttal egy balatonfüredi fagyizó kreációja lett a nyertes.

Kedden délután hirdették ki, mely kézműves fagylalt lett az Év Fagyija 2022-ben. Idén a Szőke zserbó fantázianévre keresztelt költemény lett az A kategória aranyérmese, melyet a balatonfüredi Füredi fagyizó álmodott meg.

A versenyfagylaltok csak természetes alap- és járulékos anyagokkal készülhettek, kizárólag saját készítésű öntetekkel ízesítve és díszítve. Idén ismét meghirdették az „M – Mentes” kategóriát is, amelyben hozzáadott cukor, glutén-, laktóz- és tejfehérjementes fagylaltokkal nevezhettek a versenyzők.

Szűcs Árpád, a szakmai zsűri elnöke elmondta, az egyensúlyt és a kreativitást keresték az összevetőkben és a dekorációban.

A közönségdíjat a Bella serate kreáció nyerte. A szakmai szervezetek különdíját a Mogyoró yuzu málna és a trópusi édenkert kapta meg. A céges mentes kategóriában a Ribizlis mákfagylalt, a mentesben a Szilvás fekete tea lett az első. A céges kategória legjobbja a szilvás mandula granolával.

Minden díjazottnak szívből gratulálunk!

Forrásunk volt.

Címlapkép: Facebook


Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Sütés-főzés kockázatok nélkül – így lehet füstmentes az ünnep

Hoppá, ez odaégett! Ugye veled is előfordult már hasonló az ünnepi kapkodásban? Nem vagy egyedül – az ünnepek során a sietség ugyanúgy rossz tanácsadó lehet, mint a rutin. Mindegy, hogy a gyakorlatlanság, a túlzott magabiztosság vagy egy rosszul értelmezett régi recept miatt sütöd túl kissé az ételt, az eredmény ugyanaz: nem lesz olyan egészséges, mint amilyen lehetne. Állj meg egy pillanatra még az ünnepek előtt, és gondold végig, mit tehetsz, hogy ne csak ízletesek, de táplálóak is legyenek az ünnepi finomságok.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Téli feltöltődés a büki termálvíz erejével

Képzeljük el a pillanatot, mikor a szobából vagy akár a medencéből szemléljük a szállingózó hópelyheket, és lelkünket a megnyugvás szelleme járja át. Az év legzordabb, mégis csodás időszakában megérdemlünk egy kis kényeztetést, finom falatokat, lágy illatokat és stresszoldó kezeléseket.

Legújabb receptek

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Céklacarpaccio

Húsmentes carpaccio céklával. A hajszálvékony céklaszeleteket csodálatosan tálalhatjuk mandulaszósszal, zöldsalátával, csírával, magokkal, bogyós gyümölcsökkel, akár ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...