Megvan az Év fagylaltja, mely egy régi klasszikusból született

A díjat 25. alkalommal adták át, ezúttal egy balatonfüredi fagyizó kreációja lett a nyertes.

Kedden délután hirdették ki, mely kézműves fagylalt lett az Év Fagyija 2022-ben. Idén a Szőke zserbó fantázianévre keresztelt költemény lett az A kategória aranyérmese, melyet a balatonfüredi Füredi fagyizó álmodott meg.

A versenyfagylaltok csak természetes alap- és járulékos anyagokkal készülhettek, kizárólag saját készítésű öntetekkel ízesítve és díszítve. Idén ismét meghirdették az „M – Mentes” kategóriát is, amelyben hozzáadott cukor, glutén-, laktóz- és tejfehérjementes fagylaltokkal nevezhettek a versenyzők.

Szűcs Árpád, a szakmai zsűri elnöke elmondta, az egyensúlyt és a kreativitást keresték az összevetőkben és a dekorációban.

A közönségdíjat a Bella serate kreáció nyerte. A szakmai szervezetek különdíját a Mogyoró yuzu málna és a trópusi édenkert kapta meg. A céges mentes kategóriában a Ribizlis mákfagylalt, a mentesben a Szilvás fekete tea lett az első. A céges kategória legjobbja a szilvás mandula granolával.

Minden díjazottnak szívből gratulálunk!

Forrásunk volt.

Címlapkép: Facebook


Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...