Megvan a 2023-as év fagyija – Ezt nyald a nyáron!

Ha sose tudsz dönteni, hova menjetek fagyizni, akkor megvan a megoldás: nyaljátok el az év legjobb fagylaltjait! Íme a 2023-as győztesek.

81-féle fagylalt közül hirdették ki az Év Fagylaltja Verseny győzteseit Komáromban - írja a Sokszínűvidék.

Lezajlott a huszonötödik, a Magyar Cukrász Ipartestület által szervezett az Év Fagylaltja Verseny, melynek célja a klasszikus és hagyományos jó minőségű kézműves fagylalt népszerűsítése.

A fagyikat a helyszínre telepített fagylaltfagyasztó laboratóriumokban a nézők előtt, élőben készítették el a versenyzők.

Idén a csokoládé világnapja alkalmából külön csokoládé kategória is indult, sőt, a szakmai illetve közönségzsűri az év fagyija mellett a legjobb csokoládéfagylaltot is megválasztotta.

A győztesek, azaz az Év Fagylaltjai:

  • Aranyérem: Sütőtökös mandulafagylalt dióvariációkkal, készítője: Somodi János, a balatonmáriafürdői Florida Fagyizó fagylaltmestere
  • Ezüstérem: Kávés csokoládé mogyoró fagylalt, készítője: Wilheim Dávid a nagykanizsai Da Crema Fagyizó mestere
  • Bronzérem: Bana-nut fagylalt, készítője: Vadócz Jenő a Promenád Kávéház, Balatongyörök fagylaltmestere

Az „M”- Mentes kategória győztesei:

(Hozzáadott cukor, glutén, laktóz és tejfehérje mentes fagylalt kategória)

  • Aranyérem: Mandulakert – Kovács Roland – Krém Cukrászda, Székesfehérvár
  • Ezüstérem: Fekete noha – Wilheim Dávid – Da Crema Fagyizó, Nagykanizsa
  • Bronzérem: Szilvafácska – Vadócz Jenő – Promenád Kávéház, Balatongyörök

Közönségdíj:

A közönségdíjat Pálfi Attila, a Vitorlás Fagyizó, Balatonmáriafürdő mestere kapta Mentás uborka fagyijáért.

A „Csokoládé” kategória győztesei:

  • Aranyérem: Sós karamellás körte – Végh József – Krém Cukrászda, Székesfehérvár
  • Ezüstérem: Fekete bárány – Tóth Erika – Black Sheep Kávézó és Konyha, Debrecen
  • Bronzérem: Flamand Csokoládé – Ipacs Balázs – FrieslandCampina Hungária Zrt, Budapest

Forrásunk volt.

A címlapkép illusztráció / Getty.


Még több friss hír:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...