Kiderült, melyek lettek az év bejglijei 2022-ben

Három kategóriában is nyertest hirdetett a Magyar Cukrász Ipartestület.

A Magyar Cukrász Ipartestület 2022-ben is meghirdette az „Év Bejglije” versenyt, mely 2020-ban debütált.

Az ipartestület népszerű szakmai versenyei – az Év Fagylaltja és a Magyarország Tortája versenyek – mellett a harmadik alkalommal meghirdetett „Év bejglije” versengés célja a kézműves bejgli népszerűsítése volt, hogy ezáltal a fogyasztók megismerjék és megkedveljék az igazán kiváló minőségű ünnepi süteményeket.

Kiderült, melyek lettek az év bejglijei

A versenyre kizárólag cukrászdák/kávéházak/éttermek/kézműves pékségek nevezhettek, magánszemélyek nevezését nem fogadták. A nevezett termékeknek meg kellett felelniük a Magyar Élelmiszerkönyv 1-3/16-1 számú előírásában a bejglire vonatkozó részben foglaltaknak.

A versenyre három kategóriában – hagyományos diós bejgli, hagyományos mákos bejgli és ínyenc bejgli – lehetett nevezni. Utóbbi kategóriába tartoztak a vegyes töltelékű – például meggyes-mákos, diós-szilvás – bejglik.

Hagyományos diós

  • Aranyérmes, az Év diós bejglije díj nyertese: Kara József Zoltánné – Erika Cukrászda, Kesztölc
  • Ezüstérmes: Simon Andrea – Desszert Center, Gyomaendrőd
  • Bronzérmes: Szurgent Péter – Szurgent Kézműves Fagylaltozó és Cukrászda, Budapest

Hagyományos mákos

  • Aranyérmes, az Év mákos bejglije díj nyertese: Novák Ádám és Puskás Róbert – REÖK Kézműves cukrászda és kávéház, Szeged
  • Ezüstérmes: Képes Gabriella – Képeschoco, Pácin
  • Bronzérmes: Kiss Károlyné – Major Cukrászda, Budapest

Ínyenc

  • Aranyérmes, az Év ínyenc bejglije díj nyertese: Mennyei ajándék / Vadócz Jenő – Promenád Kávéház, Balatongyörök
  • Ezüstérmes: Pisztáciás bejgli / Molnár Annamária – Füge Bolt és Kávézó, Budapest
  • Bronzérmes: Mákos-birsaalmás-fehércsokis bejgli / Képes Gabriella – Képeschoco, Pácin

Forrásunk volt.


Még több aktualitás itt:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...