Négy étel, amit diéta közben ehetsz

A diétázás csupa lemondásból, íztelen ételek fogyasztásából és kínszenvedésből áll. Nem? Nos, nem! Egyáltalán nem! Ideje végleg leszámolni ezzel az ódivatú és elavult elképzeléssel, ugyanis a valóság ennél sokkal ízletesebb, kényeztetőbb és izgalmasabb! Nyomban hozunk négy ellenállhatatlan példát!

1. Gyümölcsturmix

A gyümölcsös turmixok éveken át egyet jelentettek a különböző, gyümölcslevekből és szirupokból készített italokkal, amelyekről tényleg nem igazán mondható el, hogy egészségesek, és főleg hogy diétásak. A smoothie-turmix azonban fogalommá vált, és olyan kategóriává nőtte ki magát, amit képtelenség figyelmen kívül hagyni. Hogy miért, és hogy mi benne az extra?

A smoothie-ban minden értékes összetevő megtalálható

Jelentős különbség a két kortyolni való között, hogy míg a gyümölcslevekből hiányoznak a rostok, az értékes, felszívódást lassító, egyúttal emésztőszervrendszert támogató anyagok, addig a smoothie-ban minden értékes összetevő megtalálható. Így a szervezet teljesen másképpen áll hozzá az emésztéshez. A rostok, hogy csak egyetlen példát említsünk, nagymértékben lelassítják a felszívódás folyamatát, ezáltal nincsen gyorsan növekvő vércukorszint, nincsen heves inzulinreakció, és nincsenek falási rohamok. Ezek mind olyan pozitív következmények, amik egyrészt vitathatatlanul súlybarát variációk, másrészt az egészséget jelentősen támogató fejlemények.

A smoothie gyakorlatilag mindenféle zöldséget és gyümölcsöt elbír, ami az egyéni ízlésnek megfelelő. És itt ez a lényeg. Az egyéni ízlés. Tehát nem az a jó, amit más mond, hanem ami személyes kedvenc.

2. Smoothie-tál

A fentebb említett típus jellegzetessége, hogy híg állagú, míg a tál kifejezetten sűrű változatot jelent. Ez az állapot többféleképpen is elérhető. Egyrészt nagyobb mennyiségű szárazanyag hozzáadásával, például banán vagy a különböző kötőanyagok alkalmazásával, mint például chiamag, lenmag vagy zabpehely, amik kivétel nélkül sűrítő hatásúak. Az ilyen módon elkészített remekmű aztán tovább ízesíthető, fűszerezhető.

Kókuszreszelékkel, aszalt gyümölcsökkel, kakaóporral nagyszerűen dúsítható.

A siker kulcsa ebben a helyzetben is a testre szabottság! Kizárólag olyan ízekkel célszerű kalkulálni, amik az egyéni ízlésnek maximálisan megfelelnek.

3. Zöldséges turmix

Sokan kifejezetten tartózkodnak a zöldségek turmixgépbe pakolásától, pedig kár lenne ettől elzárkózni, ugyanis mennyeien ízletes végeredmény érhető el. Jó tanács mindazoknak, akik még bizalmatlanok: nem feltétlenül kell a zöldségeket csak magukban alkalmazni, jöhetnek hozzájuk gyümölcsök is! Céklához, répához határozottan passzol az alma, hogy csak egy variációt említsünk a sok közül.

4. Krémleves

Akár joghurt hozzáadása nélkül is nagyszerű krémlevesek remekelhetőek. Krumplival nagyjából minden kitűnően sűríthető. A receptúra egy darabig a legtöbb helyzetben azonos. Vöröshagyma dinsztelése, aztán rá a kockázott krumpli és zöldség, például brokkoli, mángold (ebben az esetben a darabokra tépés a szakszerű kifejezés), és amikor minden megfőtt egyben, mehetnek a turmixgépbe. A gyümölcsökhöz pedig a joghurt vagy növényi sűrítő is pazar társítás, így leves formában is élvezhetőek a természet ajándékai.

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...