Ettől a falat ételtől hagyott fel Anne Hathaway a vegán életmóddal

Ti tudtátok Anne Hathawayről, hogy vegán? Illetve hogy az volt. Na de miért csak volt? Kiderül!

A Neveletlen hercegnő és Az ördög Pradát visel színésznője, azon kívül, hogy az alkohollal is felhagyott pár éve, vegán életmódot folytatott egy ideig - de nem bírta...hogy mitől gondolta meg magát? Egy falat haltól!

via GIPHY

Az anekdota szerint a pálfordulás akkor történt, amikor egy este férjével, Adam Schulmannal és az Interstellar című filmbeli színésztársával, Matt Damonnal vacsorázott egy reykjaviki Michelin-csillagos étteremben. Ő, az asztal egyetlen nőjeként és vegánjaként nem ehetett meg akármit, Matt viszont bármit, így került elő egy isteni lazacos fogás is - Anne megkérdezte, helyi-e a hal, mire azt a választ kapta, hogy a mellettük levő fjordból való...

...több se kellett, a vegán Anne belekóstolt a helyi lazacba, és saját bevallása szerint úgy érezte, mintha "újraindították volna a szervezetét."

"Gyenge voltam..."

Az Interstellar-ban viselt szkafandere 18 kilogramm volt, szóval kénytelen volt formába hozni magát, és vegánsága alatt - amibe A sötét lovag macskanőjeként kezdett bele - igencsak legyengült.

"Nem voltam jól, azt éreztem, nem vagyok egészséges, és nincs erőm" - panaszolta Anne.

A falat hal viszont visszaadta erejét, és úgy döntött, felhagy a hús és minden állati eredetű étel és termék mellőzésével.

A dolog pikantériája, hogy bár eleinte "csak" a tejtermékeket hagyta el étrendjéből, de később teljesen vegán – sőt a veganizmus egyik szószólója is – lett, és még esküvőjén is vegán menüt kínáltak!

Konklúzió

Úgy tűnik, nem mindenkinek válik be az állati eredetű ételek teljes elhagyása - mindenki teste és szervezete szubjektíven működik, és másra van szüksége, érdemes minden ilyen döntés előtt dietetikussal, orvossal konzultálni.

Egyébként Anne azóta a paleo étrendben hisz, rengeteg halat és szárnyast eszik, és jól van.

Ezeket is nézd meg!

Ezeket olvastad már?

via

Hirdetés

Támogatott tartalom

Sütés-főzés kockázatok nélkül – így lehet füstmentes az ünnep

Hoppá, ez odaégett! Ugye veled is előfordult már hasonló az ünnepi kapkodásban? Nem vagy egyedül – az ünnepek során a sietség ugyanúgy rossz tanácsadó lehet, mint a rutin. Mindegy, hogy a gyakorlatlanság, a túlzott magabiztosság vagy egy rosszul értelmezett régi recept miatt sütöd túl kissé az ételt, az eredmény ugyanaz: nem lesz olyan egészséges, mint amilyen lehetne. Állj meg egy pillanatra még az ünnepek előtt, és gondold végig, mit tehetsz, hogy ne csak ízletesek, de táplálóak is legyenek az ünnepi finomságok.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Téli feltöltődés a büki termálvíz erejével

Képzeljük el a pillanatot, mikor a szobából vagy akár a medencéből szemléljük a szállingózó hópelyheket, és lelkünket a megnyugvás szelleme járja át. Az év legzordabb, mégis csodás időszakában megérdemlünk egy kis kényeztetést, finom falatokat, lágy illatokat és stresszoldó kezeléseket.

Legújabb receptek

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Céklacarpaccio

Húsmentes carpaccio céklával. A hajszálvékony céklaszeleteket csodálatosan tálalhatjuk mandulaszósszal, zöldsalátával, csírával, magokkal, bogyós gyümölcsökkel, akár ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...