Ettől a falat ételtől hagyott fel Anne Hathaway a vegán életmóddal

Ti tudtátok Anne Hathawayről, hogy vegán? Illetve hogy az volt. Na de miért csak volt? Kiderül!

A Neveletlen hercegnő és Az ördög Pradát visel színésznője, azon kívül, hogy az alkohollal is felhagyott pár éve, vegán életmódot folytatott egy ideig - de nem bírta...hogy mitől gondolta meg magát? Egy falat haltól!

via GIPHY

Az anekdota szerint a pálfordulás akkor történt, amikor egy este férjével, Adam Schulmannal és az Interstellar című filmbeli színésztársával, Matt Damonnal vacsorázott egy reykjaviki Michelin-csillagos étteremben. Ő, az asztal egyetlen nőjeként és vegánjaként nem ehetett meg akármit, Matt viszont bármit, így került elő egy isteni lazacos fogás is - Anne megkérdezte, helyi-e a hal, mire azt a választ kapta, hogy a mellettük levő fjordból való...

...több se kellett, a vegán Anne belekóstolt a helyi lazacba, és saját bevallása szerint úgy érezte, mintha "újraindították volna a szervezetét."

"Gyenge voltam..."

Az Interstellar-ban viselt szkafandere 18 kilogramm volt, szóval kénytelen volt formába hozni magát, és vegánsága alatt - amibe A sötét lovag macskanőjeként kezdett bele - igencsak legyengült.

"Nem voltam jól, azt éreztem, nem vagyok egészséges, és nincs erőm" - panaszolta Anne.

A falat hal viszont visszaadta erejét, és úgy döntött, felhagy a hús és minden állati eredetű étel és termék mellőzésével.

A dolog pikantériája, hogy bár eleinte "csak" a tejtermékeket hagyta el étrendjéből, de később teljesen vegán – sőt a veganizmus egyik szószólója is – lett, és még esküvőjén is vegán menüt kínáltak!

Konklúzió

Úgy tűnik, nem mindenkinek válik be az állati eredetű ételek teljes elhagyása - mindenki teste és szervezete szubjektíven működik, és másra van szüksége, érdemes minden ilyen döntés előtt dietetikussal, orvossal konzultálni.

Egyébként Anne azóta a paleo étrendben hisz, rengeteg halat és szárnyast eszik, és jól van.

Ezeket is nézd meg!

Ezeket olvastad már?

via

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...